Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Interfax: Kahdelle venäläissotilaalle 11,5 vuoden vankeustuomiot ukrainalaiskylien tulittamisesta

Kahdelle venäläissotilaalle on langetettu 11 vuoden ja kuuden kuukauden vankeustuomiot siviilikohteiden tulittamisesta Ukrainassa. Asiasta kertoo ukrainalainen uutistoimisto Interfax.

Ukrainassa käydyn sotarikosoikeudenkäynnin päätteeksi Aleksandr Bobykinin ja Aleksandr Ivanovin katsottiin syyllistyneen kahden Harkovan alueella sijaitsevan ukrainalaiskylän tulittamiseen raketeilla Venäjän hyökkäyksen alkuvaiheessa.

Molemmat ovat Interfaxin mukaan myöntäneet syyllisyytensä. Interfax kertoo, että sotilaiden puolustus oli pyytänyt lievempää rangaistusta sillä perusteella, että sotilaat olivat noudattaneet käskyjä ja toimineet pakotettuina.

Venäläissotilaita edustavat ukrainalaiset asianajajat kertovat, etteivät he ole olleet yhteydessä Venäjän armeijan tai oikeuslaitoksen edustajiin.

Sotilaiden oikeudenkäynneille Ukrainassa on odotettavissa jatkoa. Ukrainan mukaan Venäjän hyökkäykseen liittyviä sotarikostutkintoja on avattu tuhansia.

Viime viikolla Ukrainassa tuomittiin 21-vuotias venäläissotilas elinkautiseen vankeuteen siviilin ampumisesta.