Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi otti kaksi juhlijaa kiinni MM-kultajuhlien aikana Helsingissä – toista epäillään poliisiauton päällä hyppimisestä

Poliisi otti kaksi juhlijaa kiinni jääkiekon maailmanmestaruusjuhlien keskellä Helsingissä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Helsingin poliisin mukaan 19-vuotiasta miestä epäillään poliisiauton katolla hyppimisestä Pohjoisesplanadilla. Häntä epäillään myös poliisia vastaan niskoittelusta, ja hänet otettiin kiinni.

21-vuotiaan miehen poliisi puolestaan otti kiinni poliisilain perusteella, koska hän kiipesi Havis Amanda -patsaalle hyvin päihtyneenä.

Yhtä 19-vuotiasta miestä poliisi epäilee siitä, että hän olisi vastustanut patsasta suojelleita vartijoita.

Poliisi on kirjannut myös rikosilmoituksen vahingonteosta, koska kansanjuhlan aikana joku piirsi tagin Havis Amandan lähelle pysäköidyn auton takaosaan.

Rikostarkastaja Jari Illukka Helsingin poliisista kertoo, ettei poliisilla ole tällä hetkellä tiedossa rikosilmoituksia, jotka olisivat kohdistuneet Havis Amandan tai Esplanadilla sijaitsevaan ravintola Kappelin kokemiin mahdollisiin vaurioihin.

Helsingin kaupunki suojasi Kauppatorin laidalla sijaitsevan Havis Amandan ennen Suomen pelaamaa finaaliottelua, jotta patsaalle ei kiivettäisi. Suihkulähdettä ympäröineet vaneriaidat kuitenkin pettivät, ja juhlijoita kiipesi 1900-luvun alussa valmistetulle patsaalle ja ui suihkulähteessä. Ihmisiä kiipesi myös ravintola Kappelin katolle vaurioittaen rakennusta.

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan vs. toimialajohtaja Laura Aalto kommentoi jo viikonloppuna STT:lle, että patsas on peruskorjauksen tarpeessa.

Poliisi arvioi, että Helsingin keskustan spontaaneille kansanjuhlille osallistui tuhansia ihmisiä sen jälkeen, kun Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue voitti maailmanmestaruuden sunnuntai-iltana.