Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kylmä möykky häviää Suomen päältä", arvioi meteorologi – juhannusviikko näyttää keskimääräistä sateisemmalta

Suomen säähän on luvassa selvä muutos, ja "kylmä möykky" väistyy syrjään Suomen yltä ja häviää, kuvailee meteorologi Joanna Rinne Forecan kuukausiennusteessa.

– Ennusteen mukaan viikkojen keskilämpötilat vaihtelevat keskiarvoisesta asteen verran keskiarvoista lämpimämpään, Rinne kertoo.

Rinteen mukaan muutos Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen perjantaina julkaisemassa kuukausiennusteessa on selvä. Viikkokausien ajan kuukausiennusteet ovat olleet voittopuolisesti viileitä, ja kesäisen lämmin ilmamassa ei ole päässyt kuin lyhyesti kääntymään Suomessa.

Ennusteen mukaan koululaisten lomat alkavat lämpimässä ja vähäsateisessa säässä. Ensimmäisen lomaviikon keskilämpötila on Suomessa lähellä keskiarvoista, jopa asteen verran keskiarvoa lämpimämpi.

Rinteen mukaan alkuviikko näyttää aurinkoiselta, mutta viikon puolivälissä voi olla odotettavissa sateita. Lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa yleisimmin 15 ja 20 asteen välillä, Lapissa 15 asteen molemmin puolin.

– Joissakin tietokone-ennusteissa Suomeen on levinnyt viikon loppupuolella jopa helteistä ilmaa, mutta toistaiseksi sen toteutuminen on vielä hyvin epävarmaa, Rinne arvioi Forecan verkkosivuilla.

Kesäkuun toisella kokonaisella viikolla keskilämpötila on ennusteen mukaan keskiarvon tasolla tai jopa hivenen sitä lämpimämpi. Rinne arvioi, että luvassa on vaihtelevaa säätä, jos matalapaineiden reitti kulkee pohjoisen Euroopan yli.

Rinteen mukaan juhannusviikolla sää on keskilämpötilaltaan keskiarvoinen ja ainakin osassa maata sateinen. Ennusteen mukaan sateita tulee juhannusviikolla ajankohdan keskiarvoa enemmän.

Kuukausiennusteen mukaan juhannuksen jälkeisellä viikolla säätyypissä ei tapahdu suuria muutoksia juhannusviikkoon verrattuna.