Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuningattaren juhlinta jatkuu ilman Elisabetia – juhlakonsertin käynnistivät Paddington-karhu ja Queen-yhtye

Britanniassa nelipäiväiset juhlat kuningatar Elisabetin 70-vuotisen valtakauden kunniaksi ovat jatkuneet lauantaina laukkakisan ja juhlakonsertin merkeissä. Kuningatar itse ei osallistu päivän ohjelmaan.

Illan konsertti on kerännyt Buckinghamin palatsin luo yli 20 000 katsojaa. Konsertin aluksi nähtiin ennalta nauhoitettu video, jossa kuningatar nautti teetä lastenkirjoista tutun karhuherra Paddingtonin kanssa, kertoo BBC.

Ensimmäisenä esiintyjänä kuultiin luonnollisesti Queen-yhtyettä. Ulkoilmakonsertissa esiintyvät myös muun muassa Motown-legenda Diana Ross, oopperatähti Andrea Bocelli ja elokuvasäveltäjä Hans Zimmer.

Kuninkaallisista konserttiin osallistuvat muun muassa prinssi Charles ja hänen poikansa prinssi William, joiden odotetaan myös puhuvan yleisölle. Kuningattaren itsensä on kerrottu seuraavan konserttia televisiosta Windsorin linnassa.

Juhlamenot kuningattaren kunniaksi alkoivat torstaina, jolloin Elisabet tervehti kansaa Buckinghamin palatsin parvekkeelta. Perjantain kiitosjumalanpalvelukseen 96-vuotias kuningatar ei kuitenkaan jaksanut osallistua.

Kuningatar on jättänyt väliin myös lauantain julkisen ohjelman. Kyseessä on vasta neljäs kerta sitten vuoden 1952, kun Epsom Derby -laukkakisa on jäänyt väliin kuningattarelta, joka tunnetaan suurena hevosharrastajana.

Juhlallisuudet päättyvät sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on muun muassa juhlapiknik sekä poptähti Ed Sheeranin esiintyminen.