Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ammattiliitto Pro jätti ict-alalle viidennen lakkovaroituksen – neljäs kahden viikon lakko alkaa maanantaina

Ammattiliitto Pro on jättänyt uuden ict-alaa koskevan lakkovaroituksen valtakunnansovittelijalle ja Palvelualojen työnantajaliitolle Paltalle. Asiasta kertovat Pro ja Palta. Lakko alkaa kesäkuun 20. päivänä ja se jatkuu heinäkuun 3. päivään saakka, jos sovittelussa ei saada tuloksia.

Ict-alalla on parhaillaankin menossa lakko, joka päättyy tänään sunnuntaina puoliltaöin. Yhteensä lakot ovat kestäneet jo kuusi viikkoa. Neljäs kahden viikon lakko alkaa huomenna aamukuudelta.

Pro kertoo, että ict-alan työriitaa sovitellaan seuraavan kerran huomenna maanantaina aamukymmeneltä. Paltan mukaan sovintoa on yritetty löytää jo useampaan kertaan valtakunnansovittelijan johdolla, mutta Pro on hylännyt tehdyt kaksi sovintoesitystä.

Pro arvioi, että näin pitkällä ict-alan työtaistelulla on monia vaikutuksia kansalaisille ja yrityksille. Sen mukaan lakko on esimerkiksi siirtänyt käytössä olevien ict-alan palveluiden muutostöitä ja uusien palveluiden käyttöönottoa syksyyn. Myös monien yritysten puhelinasiakaspalvelun kerrotaan hankaloituneen, sillä niissä on ruuhkia ja yhteydenottolomakkeita on suljettu.

Lakon piirissä on noin 12 000 työntekijää

Paltan työmarkkinajohtaja Minna Ääri kritisoi, että Prolla ei kuluneina viikkoina ole ollut halua löytää ratkaisua kiistaan.

– Surullista kyllä, toistuvat lakkoilmoitukset vaikuttavat olevan ainoa malli Pron keinovalikoimassa kiistan ratkaisemiseksi, Ääri sanoo tiedotteessa.

Pron puheenjohtaja Jorma Malinen taas sanoo, että Pron ensisijainen tavoite on saada alalle ostovoimaa tukeva sopimus ja lopettaa kaikkien arkea hankaloittavat lakot.

Lakko koskee kaikkia teleoperaattoreita, verkonrakennusyhtiöitä ja niiden alihankkijayrityksiä, joissa noudatetaan Pron ja Paltan välistä työehtosopimusta. Pron mukaan sopimuksen piirissä on noin 12 000 toimihenkilöä ja asiantuntijaa.