Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stoltenberg ja Störe ovat tämän vuoden Kultaranta-keskustelujen päävieraat

Tämän vuoden Kultaranta-keskustelujen päävieraina ovat Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja Norjan pääministeri Jonas Gahr Störe, kertoo Tasavallan presidentin kanslia. Presidentti Sauli Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut järjestetään 12.–13. kesäkuuta.

Keskustelujen otsikko on ”Vastuunsa kantava, vahva ja vakaa Pohjola”.

Keskustelut alkavat ensi sunnuntaina Niinistön ja Stoltenbergin puheenvuoroilla sekä keskustelulla Ukrainan sodasta, ajankohtaisesta turvallisuustilanteesta ja Suomen jäsenyydestä puolustusliitto Natossa.

Ennen yhteistä keskusteluaan presidentillä ja pääsihteerillä on kahdenvälinen tapaaminen, jonka päätteeksi he pitävät lehdistötilaisuuden.

Maanantaiaamuna keskustelut jatkuvat aiheella pohjoismainen malli ja turvallisuus. Keskusteluun osallistuvat pääministeri Sanna Marin (sd.), Störe, Ruotsin ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Björn Fägersten ja Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Katja Creutz.

Maanantain toisessa keskustelussa aiheena on Suomen muuttuva turvallisuuspolitiikka. Keskustelemassa ovat puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen, eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.), eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Petteri Orpo (kok.), opetusministeri Li Andersson (vas.) sekä Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin johtaja, professori Tuomas Forsberg.

Kultaranta-keskustelut päättyvät Niinistön päätössanoihin maanantaina kello 16.

Kultarantaan on kutsuttu noin sata keskustelijaa

Presidentin kesäasunnolle Naantalin Kultarantaan on kutsuttu noin sata keskustelijaa yhteiskunnan eri aloilta. Osallistujina on muun muassa poliittisia päättäjiä, tutkijoita sekä hallinnon, elinkeinoelämän, järjestöjen ja median edustajia.

Yleisradio välittää tapahtuman pääkeskustelut suorana lähetyksenä sekä Yle TV1 -kanavalla että Yle Areenassa.

Stoltenbergillä ja Norjan pääministeri Störella on kahdenväliset tapaamiset myös Marinin kanssa pääministerin virka-asunnossa Helsingin Kultarannassa.