Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taksikuski pyysi 17-vuotiaan matkustajan etupenkille ja kosketteli tätä matkan ajan – tuomittiin seksuaalisesta ahdistelusta sakkorangaistukseen

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 48-vuotiaan taksikuskin nuoren naisasiakkaan seksuaalisesta ahdistelusta. Tuomion mukaan kuljettaja pyysi 17-vuotiaan tytön etupenkille istumaan ja kosketteli tätä reidestä.

Tyttö kertoi oikeudessa, että koskettelu alkoi melkein heti matkan alettua. Hän sanoi noin puolivälissä matkaa pyytäneensä miestä lopettamaan.

Tyttö viestitteli matkalta ystävälleen ja puhui tämän kanssa puhelimessa. He saivat sovittua, että ystävä olisi tyttöä vastassa.

– Perillä hän oli noussut autosta ja juossut ystävänsä luokse ja kertonut tapahtuneesta. Asianomistaja oli ollut siinä tilassa hysteerinen. Asianomistaja oli kertonut tapahtumista myös vanhemmilleen.

Taksikuski kiisti syytteen. Miehen mukaan hän oli ottanut tytön käden pois auton musiikkisoittimesta, ja tyttö oli suuttunut tästä.

Oikeus katsoo, että tytön kertomus tapahtumista oli uskottava ja yksityiskohtainen, eikä hänen kertomaansa ole syytä epäillä. Todisteena tapahtumista oli muun muassa taksimatkan aikana käyty viestinvaihto.

Käräjäoikeus tuomitsi kuskin seksuaalisesta ahdistelusta 50 päiväsakkoon, josta maksettavaa tulee 300 euroa. Tuomio on annettu torstaina.