Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen ja Ruotsin edustajat kävivät Brysselissä jatkamassa Nato-solmun selvittelyä

Keskustelu Suomen ja Ruotsin Nato-pyrkimysten edistämiseksi on jatkunut. Suomen ja Ruotsin edustajat vierailivat Brysselissä eilen, ja Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin on määrä vierailla Suomessa viikonloppuna ja Ruotsissa alkuviikosta.

Eilisestä vierailusta kertoi Ruotsin uutistoimisto TT. STT on saanut oman vahvistuksensa tapaamisesta.

Brysselin-keskusteluihin osallistui Suomesta presidentin ulko- ja turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Petri Hakkarainen ja Ruotsista pääministerin valtiosihteeri Oscar Stenström.

Suomi ja Ruotsi hakivat toukokuussa sotilasliiton jäsenyyttä, mutta prosessi ei ole edennyt Turkin vastustuksen vuoksi.

Aiemmin tällä viikolla Stoltenbergin kabinettipäällikkö vieraili Turkin pääkaupungissa Ankarassa tapaamassa presidentti Recep Tayyip Erdoganin neuvonantajaa.

Naton virkamiehen mukaan keskusteluja on määrä jatkaa.

– Pääsihteeri ja hänen henkilöstönsä jatkavat tiivistä vuoropuhelua Turkin, Suomen ja Ruotsin edustajien kanssa, jotta Turkin perusteltuihin huoliin vastataan ja Suomen ja Ruotsin liittymisessä päästään eteenpäin, Nato-virkamies kommentoi.

AP: Stoltenbergillä vyöruusu

Uutistoimisto AP:n mukaan Stoltenberg on kärsinyt vyöruususta, minkä vuoksi pääsihteeri joutui hoitamaan etänä loppuviikoksi suunnitellut tapaamisensa Saksaan ja Romaniaan.

TT:n mukaan Stoltenberg pitää edelleen kiinni matkasuunnitelmistaan Suomeen ja Ruotsiin. Suomessa Stoltenbergin on määrä osallistua sunnuntaina alkaviin presidentti Sauli Niinistön isännöimiin Kultaranta-keskusteluihin Naantalissa.