Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltain tautikeskus CDC antoi odotetusti suosituksensa pienten lasten koronarokotuksille

Yhdysvaltain tautikeskus CDC suosittelee koronarokotuksia puoli vuotta täyttäneille lapsille. CDC antoi suosituksensa sen jälkeen, kun sen tieteelliset asiantuntijat olivat kuulleet perjantain ja lauantain aikana lausuntoja rokotteiden tehokkuudesta pienillä lapsilla.

Asiasta kertoneiden useiden yhdysvaltalaismedioiden mukaan suosituksen myötä pienten lasten koronarokotukset käynnistyvät Yhdysvalloissa jo tulevana tiistaina.

CDC:n päätös oli odotettu, sillä aiemmin tällä viikolla maan elintarvike- ja lääkeviraston FDA:n koolle kutsuma lääketieteen asiantuntijoiden paneeli päätti yksimielisesti suositella hyväksyttäväksi Modernan ja Pfizer-Biontechin koronarokotteita pienille lapsille.

Molemmat rokotteet soveltuvat vähintään kuuden kuukauden ikäisille vauvoille, mutta Modernan rokotetta suositellaan lapsille viiteen ikävuoteen asti ja Pfizer-Biontechin rokotetta puolestaan lapsille neljään ikävuoteen asti. Pfizer-Biontechin rokotetta tarvitaan kolme annosta, Modernan rokotetta kaksi annosta.

New York Timesin mukaan molemmat rokotteet ovat turvallisia ja niiden tuottamien vasta-aineiden määrä samankaltainen kuin nuorilla aikuisilla. Lehden mukaan CDC:n asiantuntijat painivat sen kanssa, suosittaako kahta hyvin erilaista rokotetta samalle väestöryhmälle.

Myös jo sairastaneet tulisi rokottaa

CDC tiedottaa, että kaikki, myös koronaviruksen jo sairastaneet, lapset tulisi rokottaa.

– Olemme yhdessä tieteen johdolla ottaneet jälleen uuden tärkeän askeleen maamme taistelussa covid-19:ää vastaan, sanoo CDC:n johtaja Rochelle P. Walensky tiedotteessa.

Walensky sanoo rohkaisevansa vanhempia ja huoltajia keskustelemaan mahdollisista kysymyksistä rokotteeseen liittyen lääkärin, sairaanhoitajan tai farmaseutin kanssa. CDC:n mukaan päätös tuo 20 miljoonalle yhdysvaltalaislapselle mahdollisuuden saada koronarokotus.

Viisivuotiaat ja sitä nuoremmat lapset ovat ainoa ikäryhmä, jota ei vielä rokoteta koronavirusta vastaan useimmissa maissa, mukaan lukien Suomessa.