Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskusrikospoliisi haluaa kuulla kahta HS:n Rydman-jutussa esiintynyttä henkilöä – Rydman vapautettiin pyynnöstään perustuslakivaliokunnasta

Keskusrikospoliisi haluaa kuulla kahta Helsingin Sanomien Wille Rydmania (kok.) koskevassa jutussa esiintynyttä henkilöä, joita se ei ole aiemmin kuullut, kertoo KRP:n rikoskomisario Jyri Hiltunen STT:lle.

HS uutisoi sunnuntaina, että useat naiset ovat kokeneet kansanedustaja Rydmanin käytöksen ahdistavana.

Useissa HS:n tekemissä haastatteluissa toistuu, että Rydman tarjosi alkoholia ja kehotti juomaan. Osa naisista on ollut tapahtumahetkellä alaikäisiä.

KRP teki vuonna 2020 esiselvityksen Rydmanin tapauksesta ja puhutti silloin useita naisia. Esiselvitys lopetettiin, sillä tutkintakynnys ei ylittynyt.

Hiltusen mukaan niiden osalta, joita vuonna 2020 puhutettiin, ei ole ilmennyt mitään sellaista uutta, että heidän kohdallaan tutkinta olisi tehtävä uudestaan.

– Jos uutta tietoa heidän osaltaan tulee, se tutkitaan uutena asiana, Hiltunen sanoo.

Rydman jätti valiokuntapaikkansa

Rydman vapautettiin valiokuntapaikaltaan keskiviikkona eduskunnan täysistunnossa. Rydman oli pyytänyt vapauttamista niistä jäsenyyksistä, joihin kokoomuksen eduskuntaryhmä on hänet valinnut, eli perustuslakivaliokunnan, Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan ja eduskunnan tilintarkastajien jäsenyyksistä. Sen sijaan hallintovaliokunnan varajäsenenä hän jatkaa edelleen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä käsittelee paikkojen uudelleen jakoa juhannuksen jälkeen.

Rydman on eronnut myös kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä toistaiseksi. Ryhmä koki, ettei sillä ole enää luottamusta Rydmaniin sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat oli kirjoittanut hänen käyttäytyneen epäasiallisesti nuoria naisia kohtaan.

Helsingin Sanomien tekemän soittokierroksen mukaan kokoomuksen Helsingin piirissä on voimakasta vastustusta sille, että Rydman asetettaisiin ehdokkaaksi tulevissa eduskuntavaaleissa.