Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ei kuulu kauppaan" – SOK ei myynytkään Pietarin hotellikiinteistöään

S-ryhmä ei myynytkään Pietarissa sijaitsevaa hotellikiinteistöään. S-ryhmä sanoo, että kyseinen hotellikiinteistö ei kuulu kauppaan, jossa yhtiö myi Pietarin hotelliensa liiketoiminnot.

Keskiviikkona S-ryhmä kertoi, että se myy Pietarin Sokos Hotellien liiketoiminnasta vastanneen yhtiön. Pietarin Sokos Hotellien toiminta siirtyy uudelle ostajalle ensi viikon torstaina.

S-ryhmällä on ollut Pietarissa kolme Sokos Hotellia, jotka ovat olleet ennen koronapandemiaa suosittuja suomalaisten vierailukohteita. Niissä on ollut venäläinen henkilöstö. Nyt S-ryhmän hotellitoiminta päättyy Venäjällä.

Kauppaehtojen mukaan ostajalla ei ole oikeutta käyttää toiminnassaan S-ryhmän tavaramerkkejä. Ostajina on kaksi venäläistä sijoittajaa ja informaatioteknologia-alan yrittäjää Aleksandr Ermakov ja Juri Shumakov. S-ryhmä ei julkistanut liiketoiminnan myynnin kauppahintaa.

– Pyrimme myymään hotellikiinteistön erillisellä aikataululla, S-ryhmä toteaa.

Aiemmin kesäkuussa S-ryhmä kertoi, että se on saanut myytyä Pietarin Prismansa. S-ryhmällä oli Prismoja eri puolilla Pietaria. Ne ovat olleet lähinnä ruokakauppoja. Pietarin Prismat olivat venäläisten keskuudessa suosittuja, sillä venäläiset pitävät suomalaistaustaisia elintarvikkeita laadukkaina ja puhtaina.

Prismat osti venäläinen X5 Group, jonka omistuksessa ovat esimerkiksi suositut ketjut Pjaterotshka ja Perekröstok. Pietarin Prismojen myyntiin liittyvän uutisen voit lukea täältä.