Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhannusaattona helleraja rikkoutunee monin paikoin puoliltapäivin

Juhannusaattona helleraja menee rikki suuressa osassa maata. Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Henri Nymanin mukaan Kajaanissa voidaan vielä päästä hellelukemiin, mutta sitä pohjoisempana ei helleraja vielä ylity.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa lämpötilat pyörivät 22 ja 25 asteen välillä. Keski- ja Pohjois-Lapissa voi odottaa viileämpää säätä.

Meteorologi arvioi, että hellelukemiin päästään puoliltapäivin maan etelä- ja länsiosissa. Nymanin mukaan 30 asteen rajaa tuskin rikotaan vielä aattona. Hän sanoo, että sille on pieni mahdollisuus Etelä-Pohjanmaan tienoilla.

– Pidän sitä epätodennäköisenä. Lauantaina on suuremmat mahdollisuudet, Nyman sanoo.

Meteorologi arvioi, että 30 astetta voi viimeistään sunnuntaina rikkoutua useammallakin mittausasemalla maan eteläosassa.

Juhannusyöstä on tulossa suhteellisen lämmin. Yön alimmat lämpötilat ovat 15 asteen tienoilla maan etelä- ja keskiosissa. Lapissa on viileämpää, ja Nymanin mukaan yön lämpötilat voivat laskea siellä alle kymmenen asteen.

Metsäpalovaroitus on voimassa paikoin eteläisessä Suomessa ja Lapissa. Varoitus on perjantaina voimassa Uudellamaalla, Satakunnassa, Varsinais-Suomessa, Ahvenanmaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja Kymenlaaksossa sekä Ylitorniossa, Pellossa, Rovaniemellä ja Pelkosenniemellä. Lauantaina metsäpalovaroituksia on voimassa laajemmin.