Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän ex-presidentti Medvedev uhkaa Moldovaa energiatoimitusten ja muiden ”resurssien” katkaisemisella

Venäjän entinen presidentti, turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev uhkaa nyt Moldovaa, koska "maa ilmoitti ottavansa EU-pakotteita käyttöön".

Medvedev kirjoitti lauantaina, kuinka ”Moldovan valtion vauhdikas devalvaatio noudattaa Ukrainan kuviota, jossa viha maatamme kohtaan nostetaan etualalle.”

– Moldovan presidentti ei piittaa kansansa suuren osan tahdosta, vaan toimii eurooppalaisten ja ulkomaisten reseptien mukaan.

Medvedevin mukaan Moldova ”juoksee veturin edessä” EU-pyrkimyksissään.

– Yrittäessään miellyttää uusia isäntiään, olematta EU:ssa, he ovat valmiita liittymään EU:n pakotteisiin maatamme vastaan. Yrittäkööt. Sitten he voivat olla sataprosenttisen varmoja, että energia ja muut resurssit eivät ole vain kalliita – vaan he eivät saa niitä lainkaan. Annetaan heidän nauttia pakotteista ennen kuin he pääsevät EU:n jäseneksi, Medvedev ivaa.

Venäläismedia kertoi eilen, että Moldova ryhtyy mukaan EU:n Venäjä-pakotteisiin. Maan parlamentin puhemies Igor Grosu oli ottanut asiaan kantaa televisiossa.

– Totta kai liitymme uusiin pakotteisiin. Pakotteiden tarkoitus on pysäyttää sotilaalliset toimet, Grosu sanoi Kommersantin mukaan.

EU-maiden johtajat päättivät torstaina yksimielisesti, että hyväksyvät Ukrainan ja Moldovan EU:n virallisiksi jäsenehdokkaiksi. Johtajat kokoontuivat Brysselissä.

EU on asettanut pakotteita Venäjää vastaan, koska Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.