Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä poisti yllättäen kaikki koronarajoitukset – matkailu vapautuu?

Venäläisviranomainen Rospotrebnadzor poisti yllättäen perjantaina kaikki Venäjän koronarajoitukset, Kommersantin haltuunsa saamasta materiaalista ilmenee.

– Aiemmin määrätyt rajoitukset, muun muassa maskit, yötarjoilukielto ja joukko muita toimenpiteitä, päätettiin keskeyttää, venäläislehti Kommersant kertoo.

Entä koskeeko tämä myös matkustusrajoituksia? Suomi poisti perjantaina kaikki matkailuun liittyvät koronarajoitukset ja venäläisturistit pääsevät normaalin viisumikäytännön mukaan Suomeen.

Venäjä on toistaiseksi sallinut muut kuin välttämättömästä syystä tapahtuvat matkat ulkomaille vain lento- ja meriteitse. Käytännössä se on rajoittanut esimerkiksi turistien matkaamista Suomeen.

Myös Suomesta Venäjälle on päässyt matkaamaan vain esimerkiksi työn tai opiskelun perusteella maateitse Venäjälle.

Venäjän Suomen-suurlähetystö kertoi Uutissuomalaiselle perjantaina iltapäivällä, että Venäjän hallituksen vuoden 2020 maaliskuun 16. päivän matkustusta rajoittava asetus on yhä voimassa. Sen tuomat ulkomaan kansalaisten maahantulon rajoitukset ovat toistaiseksi voimassa. Sama koskee Venäjän kansalaisten matkustamista ulkomaille.

– Asetusta ei olla vielä poistettu, suurlähetystö toteaa matkustamaan kaipaavien taholta toiveita antaen.

– Ilma- ja meriteitse Suomen kansalaiset voivat matkustaa vapaasti Venäjälle mihin tahansa tarkoitukseen (millä tahansa viisumilla), suurlähetystön viisumiosasto lisää.

Suomesta ei tällä hetkellä kulje henkilöjunia Venäjälle eikä Venäjältä. VR lopetti yhteistyön venäläisen RZD:n kanssa Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Myöskään Finnair ei lennä Venäjälle.

Uutissuomalainen on kertonut aiemmin Suomen tänään poistuneista matkustusrajoituksista. Niistä löytyy uutisia täältä ja täältä.