Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden ensimmäiset veronpalautukset kilahtavat tileille tänään

Ensimmäiset veronpalautukset tulevat tileille tänään. Verohallinto maksaa veronpalautuksia heinäkuussa 183 000 asiakkaalle yhteensä 170 miljoonaa euroa.

Verohallinto muistuttaa, etteivät palautukset ilmesty tilille välttämättä heti aamusta.

Jos veronpalautukset eivät ole vielä illallakaan tilillä, niiden maksupäivä on voinut siirtyä, kertoo Verohallinto. Tämä voi johtua esimerkiksi esitäytetyn veroilmoituksen muokkaamisesta, tilinumeron puuttumisesta tai siitä, että palautusta on käytetty verojen maksuun.

Vielä viime viikon tiistaina Verohallinnolta puuttui tilinumero 550 henkilöltä, jotka olivat saamassa palautusta heinäkuussa. Jos tilinumeroa ei ole muistanut ilmoittaa, veronpalautuksen saa rahalähetyksenä, jonka voi hakea myöhemmin Nordean kautta, Verohallinto ohjeistaa.

Henkilöasiakkaiden verotus valmistuu nyt neljättä vuotta joustavasti eli eri henkilöillä eri aikaan. Ensimmäiset saavat veronpalautukset tänään, viimeiset joulukuussa.

Eniten veronpalautuksia maksetaan elokuussa, jolloin 1,7 miljoonaa asiakasta saa palautuksia yhteensä noin 724 miljoonaa euroa.