Lapsi menehtyi kuumaan autoon Itä-Suomessa – poliisi varoittaa auringonpaisteessa kuumenevista autoista

Alle 15-vuotias lapsi menehtyi kuumuuteen auton sisälle alkuviikosta Itä-Suomessa, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Sanomalehti Karjalaisen saamien tietojen mukaan tapaus sattui Kontiolahdella ja menehtynyt oli alakouluikäinen.

Poliisin mukaan henkilöauton sisällä oli huomattavan kuuma ja auton sisällä ollut lapsi oli eloton, kun auttajat saapuivat paikalle. Ensiapu aloitettiin välittömästi, mutta siitä ei ollut enää apua.

Helsingin Sanomien mukaan lapsen äiti kertoi itse sosiaalisessa mediassa, että lasta oli etsitty paikkakuntalaisten auttajien voimien. Etsinnässä oli myös paljon mukana lapsia.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Simo Hämäläisen mukaan tapaus on ollut perheelle "valtava tragedia" eikä lapsen perhettä ole syytä epäillä rikoksesta.

– Henkilö on ollut siinä iässä, että hän on pystynyt itsenäiseen toimintaan ja itsenäisiin ratkaisuihin, Hämäläinen kertoo.

Hämäläinen ei kommentoi sitä, oliko autossa avaimet sisällä tai oliko auto takalukossa. Hän ei myöskään ota kantaa siihen, menikö lapsi itse autoon.

Poliisi ei kerro tapauksesta enempää yksityiskohtia julkisuuteen. Tarkoituksena on suojella kuolleen lapsen sekä perheen yksityisyyttä.

Poliisi jatkaa lapsen kuolemansyyn tutkintaa.

Poliisi tahtoo varoittaa kesäaikaan kuumenevista henkilöautojen sisätiloista ja pyytää huomioimaan, että lapset ja liikuntarajoitteiset eivät välttämättä osaa tai kykene tulemaan omin avuin ulos pysäköidystä autosta, jos lämpötila kohoaa vaaralliseksi. Lämpötila voi auton sisällä kohota nopeasti hengenvaaralliseksi ja jopa nelinkertaiseksi ulkolämpötilaan verrattuna.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut