Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brittitiedustelu: Venäjä siirtää reservijoukkoja Ukrainan lähelle – sotilastiedustelun mukaan suuri osa vahvistusjoukoista liikkuu vanhentuneella tai sopimattomalla kalustolla

Venäjä on siirtänyt reservijoukkoja eri puolilta maata ja kokoaa niitä Ukrainan lähelle tulevia hyökkäysoperaatioita varten, Britannian puolustusministeriön sotilastiedustelu kertoo.

Jalkaväkiyksiköiden kerrotaan todennäköisesti lähtevän liikkeelle MT-LB-panssariajoneuvoilla. Vaikka vastaavia ajoneuvoja on aiemmin käytetty tukitehtävissä sekä Ukrainan että Venäjän joukkojen toimesta, niiden ei ole katsottu soveltuvan useimpiin etulinjan jalkaväen kuljetustehtäviin.

Britannian sotilastiedustelun mukaan suuri osa Venäjän vahvistusjoukoista on tilapäisiä ryhmittymiä, jotka liikkuvat vanhentuneella tai sopimattomalla kalustolla.

Zelenskyi vieraili Dniprossa Itä-Ukrainassa

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vieraili perjantaina Dnipron kaupungissa Ukrainan itäosassa. Dniprossa Zelenskyi palkitsi ansioituneita sotilaita, vieraili sairaalassa ja tapasi paikallisia johtajia.

Zelenskyi kertoi vierailusta jokailtaisessa puheessaan, jossa hän korosti, että virkamiesten on mahdollistettava ihmisille normaalit elinolot sodan aikana.

Dnipro on vajaalla miljoonalla asukkaallaan Ukrainan neljänneksi suurin kaupunki ja Dnipropetrovskin alueen hallinnollinen keskus.

Zelenskyin on kerrottu tehneen vain muutamia vierailuja Kiovan ulkopuolelle sodan alkamisen jälkeen. Zelenskyin ensimmäinen vierailu pääkaupunkiseudun ulkopuolelle sota-aikana kohdistui Harkovaan maan itäosassa toukokuun lopulla. Kesäkuussa presidentti vieraili Etelä-Ukrainassa Mykolajivin sekä Odessan alueilla.

--------

Lähteenä myös AFP