Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuori moottoripyöräilijä kaahasi poliisia karkuun Kontiolahdella – video leviää somessa

Poliisi tutkii törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista mopomiitissä Kontiolahdella lauantaina 2. heinäkuuta.

Poliisi valvoi liikennettä Kontiolahden Uurontiellä. Alueelle oli kokoontunut useita mopoja ja moottoripyöriä.

Yksi moottoripyöräilijä lähti poliisia karkuun. Takaa-ajon päätteeksi poliisi ei saavuttanut kuljettajaa.

Takaa-ajon aikana nuori ajoi kovalla nopeudella kevyen liikenteen väylällä ja vastaantulevien kaistalla.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa ja kuljettajan henkilöllisyyden selvittämistä. Tapahtumaa kuvattiin videolle, jota on jaettu muun muassa TikTokissa.

Poliisin tietoon on tullut muitakin vastaavia ylilyöntejä kesän aikana. Takaa-ajotilanteiden lisäksi miiteissä tapahtuu usein myös ajoneuvoilla keulimista, kiihdyttelyä ja muita vaaratilanteita. Osa tilanteista kuvataan videoille, joita jaetaan sosiaalisessa mediassa.

– Esimerkiksi poliisin takaa-ajoon haastamisen taustalla voikin olla sosiaalisen median tarjoama hetkellinen julkisuus. Kuten jokainen voi ymmärtää, huomion tai näyttökertojen havittelu ei ole syy oman tai muiden turvallisuuden vaarantamiselle, kertoo rikoskomisario Petri Tirronen Itä-Suomen poliisilaitokselta tiedotteessa.

– Moottoripyöräilyä ja mopoilla kokoontumista voi hyvinkin harrastaa ilman, että siitä aiheutuisi häiriötä tai vaaraa. Mopomiittien ja muiden kokoontumisajojen valvonnassa poliisin tavoite ei ole kiusanteko, vaan yleisen järjestyksen ja turvallisuuden sekä liikenneturvallisuuden ylläpitäminen. Rikkeisiin ja rikoksiin sekä vaaralliseen toimintaan poliisi puuttuu aina, Tirronen kertoo.

Poliisi pyytää kuljettajaa ilmoittautumaan poliisille, ja kuljettajan tunnistavia henkilöitä ilmoittamaan tietonsa Itä-Suomen poliisin vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjenumeroon 0295 415 232.