Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ministeri Tuppurainen Saksaan keskustelemaan Uniperin tilanteesta

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) vierailee tänään Berliinissä, jossa hän käy keskusteluja energiayhtiö Uniperin tilanteesta.

Tuppurainen tapaa muun muassa Saksan hallituksen ministerin, liittokanslerinviraston kansliapäällikkönä toimivan Wolfgang Schmidtin, liittokanslerin talous- ja EU-poliittisen neuvonantajan, valtiosihteeri Jörg Kukiesin sekä muita Saksan hallituksen edustajia.

Fortumin enemmistöomistama Uniper on joutunut vakaviin taloudellisiin vaikeuksiin Venäjän rajoitettua kaasun vientiä. Uniper on kesäkuun puolivälistä lähtien joutunut hankkimaan korvaavan kaasun markkinoilta merkittävästi korkeampaan hintaan.

Yritys on suurin kaasun maahantuoja Saksassa, ja Saksan valtio on sanonut, ettei yhtiön voi antaa kaatua. Saksan talousministeri Robert Habeck esitti lauantaina saksalaisen radiokanavan haastattelussa, että Fortumin tulisi osallistua Uniperin pelastamiseen.

Ministeri Tuppurainen puolestaan sanoi sunnuntaina STT:lle, ettei lämpene ajatukselle siitä, että Fortumin pitäisi suunnata lisää pääomia Uniperin tukemiseen. Hän huomautti, että Fortum on jo alkuvuodesta tukenut Uniperia kahdeksan miljardin euron suuruisella konsernin sisäisellä rahoitusjärjestelyllä.