Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies kaappasi yhdeksänvuotiaan lapsen Helsingin Kulosaaressa – syyte panttivangin ottamisesta

Syyttäjä on nostanut syytteen Helsingin Kulosaaressa huhtikuussa tapahtuneesta yhdeksänvuotiaaseen lapseen kohdistuneesta sieppauksesta. 54-vuotiasta miestä syytetään panttivangin ottamisesta ja törkeästä ryöstöstä. Käräjäoikeuden pääkäsittely järjestetään kahden viikon kuluessa, sillä epäilty on vangittuna.

Sieppaus tapahtui 22. huhtikuuta aamulla lapsen koulumatkalla. Poliisin mukaan epäilty mies uhkasi poikaa aseella ja pakotti tämän autoon. Huoltajat saivat kiristysviestin pojan puhelimesta pian sieppaamisen jälkeen. Pojasta ei kuitenkaan maksettu lunnaita.

Sieppauksen jälkeen epäilty lähti ajamaan pois Kulosaaresta. Hän pysähtyi myöhemmin sitomaan pojan nippusiteillä kiinni auton jalkatilaan. Samalla hän peitti pojan kasvot kankaalla ja teipillä.

Sivullinen löysi pojan Sipoossa

Epäilty ajoi poliisin mukaan autolla Sipooseen, jossa hän jätti pojan metsään. Hän sitoi pojan kiinni puuhun nippusiteillä. Myös pojan jalat olivat kiinni nippusiteillä ja kasvot edelleen peitettynä.

Epäilty poistui paikalta, ja pian tämän jälkeen poika sai itsensä irrotettua nippusiteistä. Hän käveli läheiselle tielle, josta sivullinen henkilö löysi hänet.

– Poika itse toimi tilanteessa poikkeuksellisen rohkeasti. Hän on myös kertonut tapahtumista poliisille erittäin selkeästi ja johdonmukaisesti varsinkin, kun otetaan huomioon hänen ikänsä, sanoi rikoskomisario Marko Forss esitutkinnan aikana tiedotteessa.

Poliisi on epäillyt, että mies suunnitteli sieppauksen ennakkoon ja että teko oli suunniteltu nimenomaan kyseistä poikaa kohtaan. Poliisin mukaan motiivi oli taloudellisen hyödyn tavoittelu.

Epäilyllä pitkä rikostausta

Epäilyllä miehellä on aiempaa rikostaustaa. Vakavin miehen rikoksista on tappo, josta hänet tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa 2000-luvun alussa. Samassa yhteydessä hänet tuomittiin myös törkeästä ryöstöstä ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Lisäksi mies on tuomittu useista erilaisista petosrikoksista.

Epäilty on vaihtanut nimeään useasti.