Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukraina tehostaa toimiaan Valko-Venäjän rajallaan mahdollisen hyökkäyksen varalta – "Venäjä tarvitsee Valko-Venäjän armeijan hävityksen voidakseen miehittää maan"

Ukrainan lainvalvojat vahvistavat toimia estääkseen "kumouksellisten- ja tiedusteluryhmien" toiminnan lähellä maan Valko-Venäjän vastaista rajaa, uutisoi verkkolehti Ukrainska Pravda, lainaten Ukrainan sisäministeri Denys Monastyrskyin uutistoimisto Ukrinformille keskiviikkona antamia lausuntoja.

– Tehostamme työtä Valko-Venäjän raja-alueella, Monastyrskyi sanoi. Hän kertoo viranomaisten "kuulleen merkkejä" Valko-Venäjän mahdollisesta hyökkäyksestä maiden raja-alueella, minkä vuoksi Ukrainan kansallinen poliisi, asevoimat, turvallisuuspalvelu ja muut turvallisuudesta vastaavat tahot ovat tehostaneet toimintaansa.

Monastyrskyin mukaan raja-alueilla tehostetaan videovalvontaa ja tarkastuspisteiden tehokkuutta. Myös yöllinen ulkonaliikkumiskielto pysyy voimassa.

Valko-Venäjä ei ole osallistunut suoraan Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa, mutta on sallinut Venäjän hyökätä maa-alueidensa kautta rajan yli Ukrainaan. Venäjä on myös laukaissut ohjuksia Valko-Venäjän alueelta.

Ukrainan presidentin neuvonantaja Myhailo Podoljak tviittasi keskiviikona, että Venäjä yrittää saada Valko-Venäjän pian mukaan sotaan, aikeinaan myös sulauttaa maa itseensä.

– Moskovan tarve kattaa sotilaallisten voimavarojensa puute on taustalla tässä yrityksessä saada Valko-Venäjä mukaan sotaan. Venäjä tarvitsee Valko-Venäjän armeijan hävityksen ja Lukašenkon vallan menetyksen. Sitten Valko-Venäjä imeytetään ja miehitetään venäläisten toimesta.