Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan sotaa arvostellut venäläinen televisiotoimittaja otettiin jälleen kiinni – vapautettiin nopeasti

Venäjän poliisi on ottanut jälleen kiinni venäläistoimittaja Marina Ovsjannikovan, joka kritisoi maaliskuussa suorassa televisiolähetyksessä Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Ovsjannikova kertoi myöhemmin itse, että hänet vapautettiin kolmen tunnin kiinnioton jälkeen. Toimittajan mukaan häntä vastaan on nostettu syytteet Venäjän armeijan häpäisemisestä, kertoi Moscow Times viitaten muihin venäläislähteisiin.

Toimittajan mukaan syytteet liittyvät oppositioaktivisti Ilja Jashinin oikeudenkäyntiin viime viikolla. Ovsjannikova ja muita toimittajia oli paikalla tukemassa Jashinia.

Jashin on vankilassa olevan oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin liittolainen sekä Moskovassa murhatun oppositiojohtaja Boris Nemtsovin läheinen ystävä.

Ovsjannikovaa uhkaa nyt venäläislähteiden mukaan 50 000 ruplan (vajaan 865 euron) sakko.

Useita sotaa vastustavia protesteja

Vain muutama päivä sitten Ovsjannikova protestoi Venäjän hyökkäyssotaa ja presidentti Vladimir Putinia vastaan Kremlin lähistöllä.

Ovsjannikova ilmestyi maaliskuussa Venäjän television pääuutislähetyksen uutisankkurin taakse pidellen kylttiä, jossa luki: "Ei sotaa. Lopettakaa sota, älkää uskoko propagandaa, täällä he valehtelevat teille. Venäläiset sotaa vastaan".

Ovsjannikova otettiin mielenilmauksensa jälkeen kiinni, mutta hän selvisi tapauksesta sakoilla. Tämän jälkeen hän vietti aikaa ulkomailla ja työskenteli hetken saksalaislehti Die Weltin palkkalistoilla.

Heinäkuun alussa hän ilmoitti palaavansa Venäjälle selvittämään lastensa huoltajuutta koskevaa kiistaa. Ovsjannikova on syntynyt Odessassa ja hänen isänsä on ukrainalainen.

--------

Lähteenä myös uutistoimisto AFP