Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Eduskunnan talousvaliokunta kokoontuu tänään käsittelemään energiapolitiikan ongelmia, SAS:n lentäjälakko päättyy, Erdogan tapaa Putinin

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Eduskunnan talousvaliokunta kokoontuu tänään käsittelemään energiapolitiikan ongelmia

Eduskunnan talousvaliokunta on tänään poikkeuksellisesti koolla käsittelemässä ajankohtaista energiapolitiikan tilannetta. Valiokunnan kuultavana on muun muassa eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.).

Valiokunnan kokouksessa puoliltapäivin keskustellaan omistajaohjauksesta ja energiapolitiikan tilanteesta EU:ssa ja Suomessa.

Talousvaikeuksiin ajautuneen suuren saksalaisen energiayhtiö Uniperin tilanteen kriisiytyminen heijastuu myös Suomeen, sillä Uniperin pääomistaja on suomalainen valtionyhtiö Fortum.

Saksan suurin kaasun maahantuoja ja maan energiahuollon kannalta tärkeä Uniper on joutunut vakaviin vaikeuksiin Venäjän rajoitettua kaasutoimituksia.

SAS:n lentäjälakko päättyy

Lentoyhtiö SAS:n lentäjälakko päättyy. Yhtiö kertoo yöllä julkaistussa tiedotteessaan, että 15 lakkopäivän jälkeen SAS ja lentäjäliitot ovat päässeet sopuun.

Tiedotteen mukaan SAS:n lennot palaavat suunniteltuun aikatauluun mahdollisimman pian.

Kiistassa oli kyse muun muassa siitä, ettei SAS ollut palkannut takaisin 560:tä lentäjää, jotka olivat menettäneet työnsä koronapandemian aikana. Sen sijaan yhtiö on käyttänyt tytäryhtiöiden palkkalistoilla olevia lentäjiä. Tiedotteessa kerrotaan, että SAS on sitoutunut palkkaamaan takaisin 450 lentäjää.

Yksi ihminen on kuollut henkilöauton ja rekan nokkakolarissa Vihdissä

Vihdissä yksi ihminen on kuollut henkilöauton ja rekan nokkakolarissa, kertoo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos.

Hälytys tieliikenneonnettomuudesta tuli alkuyöstä kello kahden jälkeen.

Pelastuslaitokselta kerrottiin ennen aamuneljää, että Kehätien odotetaan olevan poikki useita tunteja Asemantien ja Hiidenvedentien välillä.

Onnettomuuspaikan raivaustyöt ovat käynnissä.

Pelastuslaitoksen mukaan kyseisellä tievälillä ei kulje kauheasti liikennettä yöaikaan. Muulle liikenteelle on myös järjestetty kiertotiet, ja poliisi on paikalla ohjaamassa liikennettä.

Erdogan tapaa Putinin Teheranissa - puheenaiheina ainakin Syyria, Ukraina ja ruokakriisi

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Turkin Recep Tayyip Erdogan tapaavat toisensa kasvotusten tänään Teheranissa Iranissa, kertoi Kremlin tiedotus viime viikolla. Tapaamiseen osallistuu myös Iranin presidentti Ebrahim Raisi.

Tapaaminen on Putinille vasta toinen ulkomaanmatka maan aloitettua hyökkäyksensä Ukrainaan, kertoo Le Monde. Putin vieraili Tadzhikistanissa kesäkuussa.

Kremlin mukaan tapaamisessa keskustellaan Syyrian tilanteesta. Putin puhuu myös kahdenvälisesti Erdoganin kanssa, ja AFP:n Kremlin-lähteiden mukaan näiden keskustelujen aiheena on viljan vienti Ukrainasta.

Britanniassa Boris Johnsonin hallitus voitti luottamusäänestyksen äänin 349-238

Britanniassa pääministeri Boris Johnsonin hallitus on voittanut luottamusäänestyksen parlamentin alahuoneessa äänin 349–238.

Äänestyksen tuloksesta kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja brittiuutiskanava Sky News.

Työväenpuolue oli vaatinut viime viikolla äänestystä Johnsonin ja hänen hallituksensa luottamuksesta sekä siitä, kuinka Johnson oli saanut jatkaa vallassa, vaikka osa hänen omista ministereistäänkin oli jättänyt tehtävänsä mittavan eroaallon keskellä.

Hallitus oli estänyt aiemmin luottamusäänestyksen Johnsonista ja sen sijaan ehdottanut äänestystä koko hallituksen luottamuksesta.

Johnson on sanonut jatkavansa pääministerinä, kunnes hänelle löydetään seuraaja.

Ruotsissa ainakin yksi ihminen on kuollut koneen pudottua järveen - yksi henkilö kateissa

Ruotsissa ainakin yksi ihminen on kuollut lentokoneturmassa, kertoo poliisi. Lisäksi yhden ihmisen kerrotaan olevan kadoksissa pienen amfibiolentokoneen pudottua maan keskiosassa sijaitsevaan Siljan-järveen.

Lentoturma tapahtui eilen iltapäivällä. Pelastusviranomaisten mukaan todistajat olivat nähneet ja kuulleet lentokoneen törmäävän järveen. Viranomaiset olivat löytäneet järven pinnalta polttoainetta ja myöhemmin myös toisen koneessa olleen sekä ainakin osan koneesta.

Sekä turmassa kuolleeksi vahvistettu että kadoksissa oleva ovat saksalaisia.

Kuollut on kuusissakymmenissään oleva mies. Kadonneen lentäjän kerrotaan olevan toista miestä nuorempi.

Turman syy ei ole tiedossa. (Lähde: TT–AFP)

Mäkelä sijoittui MM-kisojen kolmiloikkafinaalissa yhdeksänneksi

Kristiina Mäkelä on sijoittunut Eugenen MM-kisojen kolmiloikkafinaalissa yhdeksänneksi tuloksella 14,18. Sijoitus on Mäkelän paras ulkoratojen MM-kisoissa.

Mäkelä ponnisti parhaan tuloksena ensimmäisellä kierroksella. Toisella hän pääsi 14,15 ja kolmannella 14,10 metriin.

Mäkelä karsiutui kilpailun kolmelta viimeiseltä kierrokselta.

Salla Sipponen jäi kiekonheiton MM-karsinnassa 57 metriin ja karsiutui

Salla Sipponen on karsiutunut kiekonheiton loppukilpailusta yleisurheilun MM-kisoissa Eugenessa. Sipponen heitti karsinnassa tuloksen 57,16, jolla hän sijoittui karsintaryhmässään 13:nneksi.

Sipponen astui ensimmäisen yrityksensä yli. Parhaan tuloksensa hän heitti toisella kierroksella ja viimeisellä yrityksellään hän sai kiekon 56,01 metriin.

Kiekonheiton toisen karsintaryhmän kilpailu on kesken.

Anniina Kortetmaan aika 23,51 riitti MM-kisojen alkuerissä sijaan 38

Anniina Kortetmaa juoksi 200 metrin alkuerissä ajan 23,51 yleisurheilun MM-kisoissa Eugenessa. Kortetmaa sijoittui erässään seitsemänneksi. Alkuerien aikavertailussa hän oli 38:s ja karsiutui välieristä.

Kortetmaa jäi ajallaan yhdeksän sekunnin sadasosaa ennätyksestään 23,42 ja seitsemän sadasosaa kauden kärkiajastaan 23,44.

Namibian Beatrice Masilingi voitti Kortetmaan alkuerän ajalla 22,27. Jamaikalainen olympiavoittaja Elaine Thompson-Herah sijoittui toiseksi ajalla 22,41.