Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Kymenlaakson mursu on kuollut, KRP odottaa edelleen lausumia Vastaamon tietomurron uhreilta, Putin sanoo Gazpromin toteuttavan kaasutoimitukset kokonaan

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Kymenlaakson mursu on kuollut

Kotkassa rantautunut huonokuntoinen mursu on kuollut, kertoo Korkeasaaren eläintarha tviitissään.

Korkeasaaren mukaan viime päivien koettelemukset ja kuljetus olivat heikkokuntoiselle eläimelle liian raskaita ja eläin menehtyi ennen pääsemistään Korkeasaaren villieläinsairaalaan.

Nälkiintynyt mursu nukutettiin eilen seitsemän jälkeen Kotkassa, ja eläintä ryhdyttiin kuljettamaan kymmenen aikaan illalla.

Mursu oli kaukana normaalilta elinalueeltaan. Viime päivien aikana mursu oli nähty Haminassa ja Kotkassa sekä aiemmin useassa Itämeren maassa. Mursu herätti valtavaa kiinnostusta.

KRP odottaa edelleen lausumia Vastaamon tietomurron uhreilta – lausumat saatu vasta 6 000 ihmiseltä

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurtoa koskevassa tutkinnassa noin 6 000 ihmistä on antanut keskusrikospoliisille (KRP) rikosilmoitusta täydentävän lausuman. Rikosilmoituksia on yhteensä noin 22 000, ja poliisi toivoo lausumia mahdollisimman monelta asianomistajalta.

Vastaamoon kohdistui yhtiön itsensä mukaan tietomurto marraskuussa 2018 ja maaliskuussa 2019. Lokakuussa 2020 yhtiö kertoi joutuneensa kiristyksen kohteeksi. Asiakkaiden tietoja julkaistiin internetissä ja heiltä vaadittiin lunnaita tietojen levittämisen uhalla.

KRP tutkii asiassa muun muassa törkeää tietomurtoa ja törkeää kiristystä.

MT:n kysely: Lähes puolet suomalaisista hyväksyy Turkin kanssa tehdyn sopimuksen

Hivenen alle puolet eli 49 prosenttia suomalaisista hyväksyy Suomen ja Turkin solmiman yhteisymmärrysasiakirjan, joka mahdollistaa Suomen ja Ruotsin pääsyn puolustusliitto Naton jäseneksi. Asia selviää Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä.

Eniten sopimuksen hyväksyjiä löytyi kokoomuksen kannattajista, 64 prosenttia. Vähiten sopimus sai tukea vasemmistoliiton kannattajien joukosta, 43 prosenttia.

Kantar TNS Agri kysyi asiaa tuhannelta suomalaiselta heinäkuun alussa. Kyselyn virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Putin sanoo Gazpromin toteuttavan kaasutoimitukset kokonaan ja vaatii viljarajoitteiden purkua

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo venäläisen energiayhtiö Gazpromin toteuttavan kaikki velvoitteensa "täysin".

Erityisesti Saksassa on oltu huolissaan siitä, vähentääkö Venäjä kaasutoimituksia kostona EU:n pakotteista, jotka Venäjälle on määrätty maan hyökättyä Ukrainaan.

Putin vaati myös, että lännen tulee peruuttaa venäläiselle viljanviennille määrätyt rajoitteet, jotta Venäjä suostuisi mahdollistamaan Ukrainalaisen viljan viennin.

Venäjää on syytetty sodan aikana Ukrainasta varastetun viljan myynnistä.

Putin puhui Teheranissa toimittajille Iranin järjestämässä konferenssissa. (Lähde: AFP)

Italia ei aikaista vaaleja, mutta hallitus tai pääministeri voi vaihtua, uskovat tutkijat

Italia ei ole matkalla kohti ennenaikaisia vaaleja pääministeri Mario Draghin erohalusta huolimatta, uskovat maata seuraavat tutkijat.

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Marco Siddi ja väitöskirjatutkija Antti Ronkainen Helsingin yliopistosta arvioivat, että Italia voisi jatkaa eteenpäin hallituspohjaa tai pääministeriä vaihtamalla. Ronkainen sanoo STT:lle, että Italiassa hallituksia ja pääministereitä tulee ja menee, mutta ennenaikaiset vaalit olisivat sielläkin äärimmäinen ratkaisu.

Draghin mahdollisuudet jatkaa virassaan selviävät tänään, kun hänen odotetaan puhuvan parlamentille.

Netflix menetti melkein miljoona tilaajaa kolmessa kuukaudessa

Suoratoistopalvelu Netflix menetti toisen vuosineljänneksen aikana yhteensä 970 000 tilaajaa.

Netflix menetti vuoden ensimmäisenä neljänneksenä 200 000 tilaajaa verrattuna viime vuoden loppuun. Yrityksellä on nyt hiukan vajaa 221 miljoonaa tilaajaa.

Nykyisen vuosineljänneksen menetykset olivat kuitenkin vähäisemmät kuin yritys odotti.

Netflixin johto on tehnyt selväksi, että yritys aikoo alkaa tiukemmaksi salasanojen ja kirjautumistietojen jakamisessa. Jakaminen on mahdollistanut sen, että moni kuluttaa maksutta suoratoistopalvelun sisältöjä. (Lähde: AFP)

Viivi Lehikoinen juoksi MM-välieriin 400 metrin aitajuoksussa

Viivi Lehikoinen on selviytynyt Eugenen MM-kisoissa 400 metrin aitajuoksun välieriin. Hän sijoittui alkuerässään kolmanneksi ajalla 54,95.

Lehikoinen oli alkuerien aikavertailussa 11:s.

Lehikoisen aika on toiseksi paras hänen urallaan. Lehikoisen ennätys on 54,80, jonka hän juoksi kesäkuun lopussa Tukholmassa.

400 metrin aitajuoksun Suomen ennätys on Tuija Helanderin 54,62 vuodelta 1987.

Kristiina Halonen juoksi alkuerissä ennätyksensä 56,68, mutta karsiutui jatkosta.