Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putinin ärtymyksen minuutti – Venäjän presidentin nöyryytyksestä kuvattu video nousi hetkessä hitiksi

Koko maailma tuntee Venäjän presidentin Vladimir Putinin tavan myöhästyä tapaamisista. Jos se on suinkin ollut mahdollista, Putin on antanut jopa arvovieraidensa odottaa näyttävää marssiaan erilaisiin tapaamisiin. Putinia ei tunnetusti ole siunattu hyvillä käytöstavoilla.

Nyt on vihdoin nähty sekin, että Putin saa maistaa näyttävästi omaa lääkettään. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan junaili Putinille lähes minuutin kiusallisen odotuksen tiedotusvälineiden edessä, kun presidentit tapasivat Teheranissa.

Turkki väänsi vielä veistä Putinin haavassa välittämällä maan valtiollisen uutistoimiston Anadolun kuvaamaan videon kaikkiin mahdollisiin suuntiin ja kaikille siitä vähänkin kiinnostuneille. Ja jotta Putinin kärsimys varmasti lyhentämättömänä välittyisi maailmalle, Anadolun kuvaaja herkutteli lähikuvilla Putinin ärtyneistä kasvoista ja vaivaantuneista asennonvaihdoksista.

Yleisesti arvioidaan, että Turkin presidentti halusi näin kostaa vastaavan tempun, jonka Putin vuonna 2020 Moskovassa teki Erdoğanille.

Niin tai näin, tiistaina kuvatun videon eri versiot ovat nopeasti nousseet internetin suuriksi hiteiksi.

Ehkä video kuvastaa Putinin kärsimyksen lisäksi maailmanpolitiikkaa vähän laajemmin. Enää Venäjä ei sanele ehtoja, vaan joutuu monista syistä hyväksymään melko tasavertaiset neuvotteluasetelmat – jopa Turkin kanssa.