Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjältä kaistapäinen tekosyy heikolle sotamenestykselle? "Ukrainalaiset sotilaat muutettiin mitä julmimmiksi hirviöiksi salaisissa laboratoriokokeissa"

Venäjän selittelee odotuksiaan heikompaa sotamenestystä Ukrainassa entistä erikoisemmilla tavoilla. Nyt kaksi venäläistä lainsäätäjää ovat esittäneet väitteen, jonka mukaan Venäjän asevoimilla oli vastassaan "tappokoneiksi amerikkalaisissa biolaboratorioissa muutettuja" ukrainalaissotilaita. Asiasta uutisoi Daily Beast ja Kommersant.

Väitteet esitettiin Kommersantin mukaan maanantaina 18. heinäkuuta toimikunnassa, jonka kerrotaan tutkivan Ukrainassa väitetysti olevia "biolaboratorioita".

Venäjän liittoneuvoston varapuhemies Konstantin Kosatšovin ja duuman varapuheenjohtaja Irina Jarovajan mukaan ukrainalaisten sotavankien verikokeista paljastui "joukko sairauksia", jotka viittaavat siihen, että heille oli tehty salaa kokeita "sotilaallisiin tarkoituksiin". He kuvailevat Ukrainan sotilaiden toimia "julmiksi ja barbaarisiksi", mikä kielii heidän mukaansa siitä, että näiden toimet toteutetaan Yhdysvaltojen johdolla.

– Ja ne suorituskykykä parantavat lääkkeet, joita heille (ukrainalaisille sotilaille) annetaan edelleen, neutraloivat viimeisetkin jäljet ihmistietoisuudesta ja muuttavat heidät mitä julmimmiksi ja tappavimmiksi hirviöiksi, Jarovaja sanoi toimittajille.

Perään Jarovaja esitti yhtä erikoisen väitteen, että ukrainalaisten sotavankien verestä olisi löytynyt hepatiitti A-viruksen vasta-aineita, mikä olisi "todiste amerikkalaisten biolaboratorioiden salaliitosta", koska Ukrainan entinen terveysministeri oli Ukrainan ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalainen, joka oli työskennellyt Yhdysvalloissa hankkiakseen lääkkeitä hepatiitin hoitoon.

– On täysin mahdollista, että kyse oli näiden lääkkeiden testaamisesta sotilashenkilöstöllä, Jarovaja sanoi.

Venäjä on levittänyt rutkasti väitteitä amerikkalaisten biolaboratorioiden olemassaolosta Ukrainassa oikeuttaakseen helmikuussa aloittamansa hyökkäyssotansa.