Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euroopan keskuspankin odotetaan nostavan ohjauskorkojaan ensimmäistä kertaa vuosiin

Euroopan keskuspankki (EKP) pitää tänään kokouksen, jossa sen odotetaan nostavan ohjauskorkojaan ensi kertaa vuosiin. EKP ilmoitti kesäkuun alussa, että se aikoo nostaa ohjauskorkojaan 0,25 prosenttiyksiköllä, mutta tällä viikolla markkinoilla on spekuloitu myös tätä suurempaa nostoa.

Korkojen nostolla pyritään hillitsemään euromaiden kiivasta inflaatiovauhtia. EKP tekee rahapolitiikkaa haastavassa tilanteessa, sillä yhtä aikaa nopean inflaation kanssa talouskasvun odotetaan heikkenevän. Esimerkiksi Euroopan komissio on laskenut ennustettaan euroalueen talouskasvusta tänä vuonna.

Valtionvelkojen korkojen eroa pyritään tasaamaan

EKP:n huolena on myös euromaiden valtionvelkojen korkojen nouseminen ja erkaantuminen toisistaan. EKP:n täytyy kiinnittää huomiota esimerkiksi raskaasti velkaantuneen Italian valtionvelan korkoihin.

Kokoukselta odotetaankin lisätietoa instrumentista, jolla pyritään hillitsemään korkoja ja korkojen eroja eri euromaiden välillä.