Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SRV:n tulos koheni keväällä, mutta uusien tilausten virta on vaatimaton

Rakennusyhtiö SRV:n operatiivinen liikevoitto kasvoi huhti–kesäkuussa noin 70 prosenttia 9,8 miljoonaan euroon. Liikevaihto laski hieman 211,4 miljoonaan euroon.

Yhtiö kertoo toteuttaneensa laajan rahoitusjärjestelyn, joka on tehnyt siitä toimitusjohtaja Saku Sipolan mukaan käytännössä nettovelattoman yhtiön.

SRV on myös täsmentänyt kuluvan vuoden näkymiään. Yhtiö uskoo edelleen operatiivisen liikevoiton paranevan viime vuodesta, jolloin se oli 5,3 miljoonaa euroa. Nyt SRV arvioi, että koko vuoden operatiivinen liikevoitto asettuu 15–25 miljoonan euron haarukkaan.

Liikevaihdon sen sijaan uskotaan jäävän 800–860 miljoonaan euroon, kun se oli viime vuonna 932,6 miljoonaa euroa.

Sipolan mukaan yhtiön tilauskanta on vertailukautta pienempi ja uusien tilausten virta edelleen vaatimaton. Hän odottaa markkinatilanteen jatkuvan sumuisena, mihin vaikuttavat odotukset rakennusbuumin laantumisesta sekä energiaan kohdistuvasta inflaatiopaineesta.

– Toisaalta monen perusmateriaalin, joiden hinnat nousivat jyrkästi välittömästi sodan puhjettua, hintakehitys on tasaantunut ja ennustettavuus parantunut eri toimijoiden löydettyä uusia toimituskanavia, toimitusjohtaja kertoo puolivuosikatsauksessa.

SRV pyrkii edelleen edistämään irtautumista Venäjältä, mutta neuvottelut eivät ole toistaiseksi johtaneet tuloksiin.