Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Medvedev: ”Hölmöt eurooppalaiset palelevat talvella kodeissaan, Ukraina saattaa kadota maailmankartalta – tämä on amerikkalaisten syy”

Venäjän entinen presidentti ja nykyinen turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev on jälleen jyrähtänyt Telegramissa.

Medvedevin mukaan amerikkalaiset laittavat ”hölmöt eurooppalaiset kantamaan pakotteiden kipeimmät seuraukset".

Eurooppalaiset palelevat Medvedevin mukaan ensi talvena kodeissaan, mikä on yhdysvaltalaisten kyynisyyden tulos. Turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja luettelee joukon ”amerikkalaisten syntejä, joista Venäjää ei voi syyttää”:

– Euroopassa ja Yhdysvalloissa on vuosikymmenten korkein ruokainflaatio, EU:n ja Yhdysvaltojen yritykset ovat menettäneet miljardien sijoituksiaan Venäjällä.

Medvedev kritisoi myös, kuinka ”amerikkalaiset ovat valinneet presidentikseen oudon dementiaa sairastavan isoisän, joka velvollisuutensa unohtaen rakastaa toista maata paljon enemmän kuin omaansa”.

– Nato jatkaa logiikan ja terveen järjen vastaisesti Venäjän rajojen lähestymistä, luoden todellisen uhan maailmanlaajuisesta konfliktista ja merkittävän osan ihmiskunnasta kuolemasta, Medvedev jyrisee.

Hänestä Ukraina menetti ”vuoden 2014 vallankaappauksen jälkeen valtiollisen itsenäisyytensä ja joutui kollektiivisen lännen suoraan hallintaan. Ukraina uskoi myös Naton takaavan turvallisuutensa”.

– Kaiken tapahtuneen seurauksena Ukraina saattaa menettää valtiollisen itsemääräämisoikeutensa rippeet ja kadota maailmankartalta, Medvedev uhkaa.