Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itärajan ylittäjiä Kaakkois-Suomessa päivittäin reilut 7 500 – polttoaineen hakeminen Venäjältä jäänyt odotettua vähäisemmäksi

Itärajan ylittäjien määrä on vakiintunut 7 500–8 000 matkustajan paikkeille, kerrotaan Kaakkois-Suomen rajavartioston johtokeskuksesta.

Venäjän asettamat matkustusrajoitukset poistuivat viikko sitten perjantaina, minkä jälkeen liikenne on vilkastunut.

Viikon kuluttua rajan avaamisesta perjantaina matkustajia oli 7 700, torstaina 7 650 ja keskiviikkona 7 500, kerrotaan johtokeskuksesta. Viikonloppuisin matkustajamäärissä näkyy aina pientä piikkiä.

Johtokeskuksen mukaan neljä viidestä rajan ylittäjästä on venäläisiä ja loput pääsääntöisesti suomalaisia. Seuraavaksi eniten rajan yli liikkuu ukrainalaisia, ruotsalaisia ja saksalaisia.

Venäläisten matkustussyynä on useimmiten Suomen puolella kaupoilla käyminen. Suomalaiset sen sijaan liikkuvat Venäjän puolelle pääosin halvemman polttoaineen perässä.

Polttoaineen hakeminen Venäjältä on johtokeskuksen mukaan jäänyt odotettua vähäisemmäksi. Matkustajamäärät ovat siltä osin samalla tasolla kuin aiemmin rajojen ollessa auki.