Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vallattuun ukrainalaiseen kaupunkiin pystytettiin Venäjä-mielisiä kylttejä – "Venäjä on täällä ikuisesti!"

Venäjän Ukrainassa Hersonin alueella miehittämään Nova Kah'ovkan kaupunkiin on noussut mainostauluja, joissa lukee "venäläiset ja ukrainalaiset ovat yhtä kansaa, yksi kokonaisuus" ja "Venäjä on täällä ikuisesti!". Asiasta tviittaa valkovenäläinen toimittaja Tadeusz Giczan.

– Vahva vuoden 1938 itävaltalainen Anschluss-tunnelma täällä, Giczan kirjoittaa, viitaten Itävallan Natsi-Saksaan liittämiseen.

Venäjän epäillään suunnittelevan Ukrainassa valtaamiensa alueiden liittämistä itseensä järjestämällä kansanäänestyksiä. Yhdysvaltain puolustusministeriön tiedottaja John Kirby on kertonut maalla olevan tiedustelutietoa, jonka mukaan Venäjällä on yksityiskohtaiset suunnitelmat Hersonin, Zaporizhzhjan, Donetskin ja Luhanskin alueiden liittämisestä itseensä. Venäjä on värvännyt valloittamilleen alueille "virkamiehiä", ottanut ruplan käyttöön ja pakottanut ukrainalaisia hakemaan Venäjän passia.