Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Zaharova: "Neuvottelut vankien vaihdosta ovat käynnissä" ­– Venäjän mukaan Blinkeniltä ei pyyntöä neuvotteluista Lavrovin kanssa

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharovan mukaan neuvottelut Yhdysvaltojen ja Venäjän välisistä vankien vaihdosta ovat käynnissä. Ne eivät kuitenkaan ole toistaiseksi tuottaneet tulosta.

– Neuvotteluissa vankienvaihdosta pitäisi ottaa huomioon molempien osapuolten edut.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Anthony Blinken sanoi keskiviikkona aikovansa puhua Venäjän ulkomionisteri Sergei Lavrovin kanssa puhelimessa. Tämän keskustelun arivoitin koskevan keskinäistä vankienvaihtoa.

Zaharovan Telegram-kanavalla on kysymys, kuinka hän kommentoisi lausuntoa, jonka mukaan "Yhdysvallat teki Venäjälle vakavan tarjouksen V. Boothin vaihtamisesta Yhdysvaltain kansalaisiin B. Grineriin ja P. Whelaniin?"

– Venäjän ja Yhdysvaltain presidentit keskustelivat aikoinaan Venäjän ja Yhdysvaltojen kansalaisten keskinäisestä vankien vaihdosta. Presidentit ohjeistivat neuvotteluiden jatkon, joista viranomaiset vastaavat. Konkreettista tulosta ei ole vielä saavutettu, Zaharova vastaa.

Yhdysvaltalainen koripallotähti Brittney Griner on ollut Venäjällä vangittuna. Hänen hallussaan syytetään olleen huumetta Moskovan Sheremetjevon lentokentällä. Yhdysvaltalaista Paul Whelania taas syytetään vakoilusta.

Maiden keskinäiset keskustelut ovat olleet jäissä Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Keskiviikkona Venäjällä kiistettiin, että maiden ulkoministereiden puhelinkeskustelu olisi valmistelussa.

– Moskova ei ole vastaanottanut Washingtonin pyyntöä liittyen maiden ulkoministereiden puhelinyhteyteen, Venäjän ulkoministeriö sanoi keskiviikkona useissa venäläislehdissä.

Torstaina puolenpäivän jälkeen Zaharovan Telegramiin tuli kuitenkin asiaan liittyvä, edellä kuvattu postaus.

Venäjän viesti vaikuttaa olevan, ettei ainakaan pelkästään tämän asian tiimoilta ole ajankohtaista keskustella, vaan Venäjä haluaa, että agendalla on muutakin.

Venäjä: Ei vielä sopua vankienvaihdosta Yhdysvaltain kanssa