Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Kongressiin hyökänneelle seitsemän vuoden tuomio Yhdysvalloissa, osaan maata luvassa kovia puuskia ja rankkasateita

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Ranskan ja Italian parlamenttien on määrä ratifioida Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys tänään

Ranskan kansalliskokouksen ja Italian parlamentin alemman kamarin eli edustajainhuoneen on määrä tänään käsitellä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä. Ranskassa asiakohta on kansalliskokouksen asialistalla istunnossa, joka alkaa vasta kello puoli yhdentoista jälkeen illalla Suomen aikaa.

Italiassa asia oli alun perin maanantain listalla, mutta siirtyi seuraavalle päivälle ajanpuutteen takia.

Osaan maata luvataan tänään kovia puuskia ja rankkasateita

Tänään lähes koko Suomeen on luvassa sateista säätä, ja sateet tuovat mukanaan myös ukkosia, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Ainoastaan etelärannikko välttynee sateilta.

Ilmatieteen laitos varoittaa kovista puuskista, joita luvataan Pirkanmaalta Pohjois-Pohjanmaan länsiosiin ja Kainuuseen. Lisäksi Koillismaalla ja Kainuussa voi sataa jopa 20 millimetriä tunnissa.

Yhdysvallat on surmannut al-Qaidan johtajan

Yhdysvallat surmasi viikonloppuna al-Qaidan johtajan, vahvistaa Yhdysvaltain presidentti Joe Biden. Johtaja Ayman al-Zawahiri kuoli lennokki-iskussa Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa.

Lennokki-isku oli tiettävästi ensimmäinen sen jälkeen, kun yhdysvaltalaisjoukot vetäytyivät Afganistanista viime vuonna.

Yhdysvaltalaisen virkamiehen mukaan al-Zawahirin läsnäolo Afganistanissa rikkoi Yhdysvaltain ja Talebanin Dohassa vuonna 2020 tekemää sopimusta.

Al-Zawahiri nousi al-Qaidan johtajaksi Yhdysvaltain surmattua Osama bin Ladenin vuonna 2011. (Lähde: AFP)

Yhdysvallat lähettää Ukrainalle lisää ammuksia raketinheittimiin ja tykistölle

Yhdysvallat lähettää Ukrainalle yli puolen miljardin dollarin arvosta ammuksia raketinheittimiin ja tykistölle, kertoo Valkoisen talon edustaja John Kirby.

Ukraina saa lisää ammuksia muun muassa erittäin tehokkaina pidettyihin Himars-rakentinheitinjärjestelmiin.

Yhdysvallat on sitoutunut toimittamaan Ukrainalle sotilasapua yli kahdeksan miljardin dollarin arvosta sen jälkeen kun presidentti Joe Biden astui virkaansa. (Lähde: AFP)

Kongressiin hyökänneelle seitsemän vuoden tuomio Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa äärioikeistolaiseen ryhmittymään kuuluva 49-vuotias mies on tuomittu seitsemäksi vuodeksi vankilaan loppiaisen kongressihyökkäyksestä viime vuonna, kertovat oikeuslähteet.

Tuomio on toistaiseksi pisin kongressihyökkäyksestä annettu.

Texas Three Percenters -ryhmään kuuluva mies todettiin jo maaliskuussa syylliseksi muun muassa aseen tuomisesta kongressiin sekä kongressin toiminnan estämisestä.

Viisi ihmistä sai surmansa ja toista sataa poliisia loukkaantui, kun sadat ex-presidentti Donald Trumpin kannattajat hyökkäsivät kongressiin. (Lähde: AFP)