Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Professoria Twitterissä kusisaappaaksi kutsunut oikeusneuvos pyytää anteeksi – "Valitsemani tyylilaji oli asiaton ja törkeä"

Viime viikon puhutuimpiin sosiaalisen median kohuihin lukeutui vastakkainasettelu hovioikeudenneuvos Eero Nikkarisen ja professori Mikko Vuorenpään välillä. Miesten sanaharkka Twitterissä äityi sille tasolle, että Nikkarinen äityi kutsumaan Vuorenpäätä tenukepiksi ja kusisaappaaksi.

Nyt Nikkarinen pyytää anteeksi.

– Viime päivien myrskyn (ja osin ansaitun sellaisen) johdosta haluan todeta seuraavaa: vilpitön anteeksipyyntöni professori Mikko Vuorenpäältä. Vaikka olen eri mieltä edelleen hänen twiiteistään ja valitsemastaan tyylilajista, oli valitsemani tyylilaji asiaton ja törkeä, Nikkarinen kirjoittaa Twitterissä.

Nikkarinen antaa ymmärtää, että provosoitumisesta on luvassa seurauksia myös miehen työnantajalta.

– Tästä seurannee työnantajani taholta jokin sanktio (ei siis somekansan), jonka otan myös vastaan. Olen poistanut kaikki twiittini, jotka edes hipovat kunnianloukkauksen rajaa. Loput jätin, koska mielipiteeni niinstä ei ole muuttunut, hän kirjoittaa.