Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Sepelkyyhkyn metsästyskausi alkaa, Yhdysvalloissa pidätetty mies muslimimiesten surmista epäiltynä, maan eteläosissa laajalti poutainen päivä

Ministeri Saarikko puoltaa polttoainekustannusten hyvitystä haja-asutusalueilla

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) puoltaa korkeiden polttoainekustannusten hyvitystä haja-asutusalueilla. Ministeri kertoo kannastaan Maaseudun Tulevaisuudelle.

Saarikko sanoo, että äkkinäiseen hintojen nousuun ei kuitenkaan ole mahdollista vastata nopeasti luomalla kokonaan uutta tukimallia. Lehden mukaan tukimallia ei siis ole tulossa lähiaikoina.

Ministeri näkee polttoaineveron alentamisen huonona keinona hillitä nousevia polttoainehintoja. Lehti kirjoittaa, että varmuutta ei ole siitä, tulisiko veron alentaminen siirtymään täysmääräisesti pumppuhintoihin.

Uutissuomalainen: Apinarokkorokotteet saapuvat Suomeen arvioitua myöhemmin

Apinarokkorokotteita saadaan Suomeen aiemmin arvioitua myöhemmin, uutisoi Uutissuomalainen. Asiasta medialle kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntijalääkäri Leif Lakoma.

Uutissuomalaisen mukaan rokotteiden arvioidaan saapuvan Suomeen elokuun aikana, kun aiemmin niitä kerrottiin saatavan jo heinäkuun lopulla.

Lakoman mukaan toimitus on viivästynyt muuallakin Euroopassa. Rokotteet on hankittu EU:n yhteishankintana.

Suomessa on todettu yli 20 tartuntaa. Rokoteannoksia on tulossa Suomeen noin tuhat.

Sepelkyyhkyn metsästyskausi alkaa

Sepelkyyhkyn metsästyskausi alkaa tänään, kertoo Suomen riistakeskus. Sen mukaan metsästys tulee kohdistaa parvissa lentäviin sepelkyyhkyihin, koska osalla niistä on pesintä kesken.

Sepelkyyhkyn metsästyskausi jatkuu lokakuun loppuun saakka.

Sepelkyyhky viihtyy viljelysten lähellä. Laji on runsain maan eteläpuoliskolla, mutta se on levittäytynyt Lappiin asti.

Yhdeksänvuotias poika kaapattiin Helsingin Kulosaaressa, miestä syytetään panttivangin ottamisesta - käräjäoikeus antaa tuomionsa

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään tuomionsa Helsingin Kulosaaressa tapahtuneesta lapsen sieppauksesta. 54-vuotiasta miestä syytetään panttivangin ottamisesta ja törkeästä ryöstöstä.

Yhdeksänvuotias lapsi siepattiin huhtikuisena aamuna koulumatkalla. Sieppauksen jälkeen teosta syytetty mies ajoi poliisin mukaan autolla Sipooseen, jossa hän sitoi pojan kiinni puuhun nippusiteillä. Pojan kasvot oli peitetty.

Poika sai itse itsensä irrotettua ja pääsi pakoon. Poliisi on aiemmin kuvaillut lapsen toimintaa poikkeuksellisen rohkeaksi.

Maan eteläosissa laajalti poutainen päivä, Lapissa sateita

Maan etelä- ja keskiosissa on tänään laajalti poutainen päivä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen. Eiliseen verrattuna on kuitenkin hieman pilvisempää.

Lapissa tulee jonkin verran sadekuuroja, ja siellä liikutaan viidentoista ja kahdenkymmenen lämpöasteen välillä.

Etelä- ja Keski-Suomessa lämpötilat vaihtelevat kahdenkymmenen asteen yläpuolella, mutta hellelukemia ei todennäköisesti mitata.

Yhdysvalloissa pidätetty mies muslimimiesten surmista epäiltynä

Yhdysvalloissa poliisi on pidättänyt 51-vuotiaan miehen liittyen neljään surmaan. New Mexicon osavaltiossa Albuquerquen kaupungissa on surmattu neljä muslimimiestä alle vuoden sisään. Kolme surmista tapahtui viime viikkojen aikana.

New York Timesin mukaan epäilty on saanut syytteet kahdesta surmasta ja häntä epäillään kahdesta.

Poliisin mukaan yleisövihje johti heidät pidättämään teosta epäillyn Afganistanista maahan muuttaneen miehen.

New York Timesin mukaan epäilty on sunnimuslimi, jonka epäilty motiivi on viha hänen tyttärensä mentyä naimisiin shiialaisen kanssa.

Shiialaisuus ja sunnalaisuus ovat kaksi islamin suurinta haaraa.

Salaman sytyttämä polttoainevarikko palaa viidettä päivää Kuubassa

Kuuban pelastusviranomaiset yrittävät yhä saada hallintaan salaman sytyttämää tulipaloa polttoainevarikolla Matanzasin kaupungissa, joka sijaitsee noin 100 kilometrin päässä pääkaupunki Havannasta.

Yksi ihminen on kuollut, 14 on kateissa ja yli 100 ihmistä on loukkaantunut. Lisäksi viranomaiset ovat joutuneet evakuoimaan onnettomuusalueelta noin 5 000 teollisuuskaupungin asukasta.

Alueen kahdeksasta, 50 miljoonan litran polttoainetankista neljä on tuhoutunut tulipalossa, ja palokunta taistelee estääkseen neljää jäljellä olevaa roihahtamasta liekkeihin. (Lähde: AFP)

Nuoret Leijonat vei Latviaa 6-1

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkue voitti Latvian luvuin 6–1 Kanadan Edmontonissa pidettävässä jääkiekon MM-turnauksessa.

Nuorten Leijonien ykkösketju hallitsi ottelua suvereenisti.

Joakim Kemell avasi Suomen pistesaldon ja iski ottelussa kaksi maalia. Hän nappasi myös kaksi syöttöpistettä. Maaleja tekivät myös kapteeni Roni Hirvonen sekä Aatu Räty, jotka tienasivat molemmat myös kaksi syöttöpistettä ottelussa.

Seuraavaksi joukkue kohtaa Tshekin torstai-iltana kello yhdeksältä Suomen aikaa.