Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukraina sai kahden vuoden paussin velkojen maksuun

Ukrainan suurimmat velkojat ovat suostuneet siihen, ettei maan tarvitse hoitaa velkojaan kahteen vuoteen, kertoi pääministeri Denys Shmyhal Twitterissä. Ukrainan velat ovat kasvaneet vajaaseen 20 miljardiin euroon.

Päätös koskee varoja, jotka muodostavat 75 prosenttia Ukrainan veloista. Jo heinäkuussa useat johtavat teollisuusmaat päättivät, ettei Ukrainan tarvitse maksaa veloistaan korkoja.

Ukrainan valtiovarainministeriön mukaan enemmistö velkojista on myös ilmoittanut, että ne ovat valmiita osallistumaan sodan jälkeen Ukrainan jälleenrakentamiseen.

Maailmanpankki arvioi, että Ukrainan talous saattaa supistua tänä vuonna peräti 45 prosenttia.

Latvian parlamentti: Venäjä tukee valtiollista terrorismia

Latvian parlamentti on hyväksynyt lausunnon, jossa Venäjä luokitellaan valtiolliseksi terrorismin tukijaksi. Lausunnon mukaan Venäjän toimet ovat Ukrainan kansaa vastaan suunnattu kansanmurha.

– Pidämme Venäjän harjoittamaa väkivaltaa siviilejä vastaan poliittisten päämäärien saavuttamiseksi terrorismina. Venäjä käyttää myös rypäleammuksia kylvääkseen pelkoa ja tappaakseen summittaisesti siviilejä, lausunnossa sanottiin.

Parlamentti kehotti niin ikään Euroopan unionia lopettamaan turistiviisumien myöntämisen Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaisille.

– Venäjän invaasio toteutettiin Valko-Venäjän hallinnon tuella ja niin, että se oli siinä mukana, lausunnossa perusteltiin.

Latvian parlamentin mukaan Venäjää koskevat pakotteet tulisi välittömästi laajentaa koskemaan myös Valko-Venäjää.

Latvian parlamentti kehottaa myös muita maita hyväksymään vastaavan lausunnon.