Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oulun Energia päätti sopimuksensa Teboilin kanssa

Oulun Energia on lopettanut sopimuksensa venäläisomisteisen Teboilin kanssa. Oulun Energia kertoo löytäneensä uuden toimittajan kaikille tarvitsemilleen öljyjakeille.

– Uudella toimittajalla on kyvykkyys toimittaa öljyä tarpeen mukaan välittömästi, sanoo liiketoimintajohtaja Pertti Vanhala tiedotteessa.

Oulun Energian mukaan yhtiö valmisteli kilpailutusta kevään aikana. Kilpailutus uudesta öljyn toimittajasta aloitettiin heti lomakauden päätyttyä.

Venäläisen hakkeen käytöstä Oulun Energia luopui maaliskuussa heti, kun korvaavan polttoaineen saatavuus oli ensin taattu. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuun lopulla.

Öljyä käytetään kovilla pakkasilla

Öljyn osuus Oulun Energian tuotannossa on 1–2 prosenttia. Öljyä käytetään kovilla pakkasilla, jolloin Toppilan ja Laanilan voimalaitosten tuottama lämpö ei riitä. Öljyä käytetään myös voimalaitosten käynnistyspolttoaineena huippulämpölaitosten lisäksi.

Oulun Energia kertoo, että yhtiön pitkän tähtäimen tavoitteena on luopua öljyn käytöstä kokonaan. Huippulämpölaitosten öljynkäyttöä korvataan tulevaisuudessa mahdollisesti sähkö- ja pellettikäyttöisillä vaihtoehdoilla tai bioöljyillä.

Yhtiön mukaan muutosten tekeminen vie kuitenkin vuosia.