Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi Bidenin historiallisen ilmasto- ja terveyspaketin

Yhdysvaltain edustajainhuone on hyväksynyt presidentti Joe Bidenin ajaman historiallisen ilmasto- ja terveyspaketin. Paketin hyväksymisen puolesta äänesti 220 edustajaa ja 207 vastusti sitä. Lisäksi uutiskanava CNN:n mukaan neljä republikaaniedustajaa pidättäytyi äänestämästä.

Biden kiitteli pian äänestyksen jälkeen paketin hyväksymistä. Paketti sisältää muun muassa 370 miljardin dollarin investoinnit, joiden avulla on tarkoitus vähentää kasvihuonekaasupäästöjä noin 40 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

Vain minuutteja äänestyksen jälkeen Biden hehkutti äänestystä Twitterissä kirjoittamalla yhdysvaltalaisen voittaneen. .

Bidenin on tarkoitus allekirjoittaa lakiesitys ensi viikolla.

Ilmasto- ja terveyspaketti kohtasi aiemmin suuria vaikeuksia senaatissa, kun Länsi-Virginian demokraattisenaattori Joe Manchin ei ensin aikonut äänestää paketin puolesta. Lopulta senaatin demokraattijohtaja Chuck Schumer onnistui taivuttelemaan Manchinin äänestämään paketin puolesta. Näin äänestystulos oli 50–50, jolloin paketti hyväksyttiin varapresidentti Kamala Harrisin äänellä.

Senaatin äänestyksen jälkeen paketti tuli vielä edustajainhuoneen käsittelyyn. Sen hyväksyntä oli selkeä voitto presidentti Bidenille vain kolme kuukautta ennen marraskuussa pidettäviä välivaaleja. Demokraattien on ennustettu menettävän asemiaan kongressissa välivaalien myötä, jolloin Bidenin mahdollisuudet viedä lakialoitteita täytäntöön vaikeutuvat merkittävästi.