Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Purra kritisoi hallituksen talouspolitiikkaa – "Rahaa on viskottu ympäriinsä"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo puolueen kesäkokouksessa Lappeenrannassa, että viime päivät hallituspuolueet ovat suorastaan kilpailleet erilaisilla ehdotuksilla kasvavien laskujen helpottamiseksi, mutta mitään ei edelleenkään ole tehty.

– Koko kevät ja kesä olisi ollut mahdollista suunnitella keinoja, mutta niin ei ole tehty. Uniper, Fortum, sähkö, maatalous, ruoka – näistä aiheista ovat koko kesän saaneet perussuomalaiset puhua käytännössä keskenään, hän sanoo.

Purra kysyy, missä ovat toimet ja missä on suunnitelma.

Muutoinkin Purran mielestä hallituskauden saldo on suomalaiselle karu alijäämän ja velan takia.

– Se ei johdu vain koronasta ja Venäjästä, vaan siitä, että rahaa on viskottu ympäriinsä. Tärkeysjärjestystä ei ole.

Purran mukaan suurin uhka heikoimmassa asemassa olevien keskeisille palveluille ovat suomalaisten kannalta epäolennaiset menokohteet, julkisen talouden tehottomuus ja velkaraha ulkomaille.

Hän lisää, että kaikki tietävät, mistä perussuomalaiset ensimmäisenä säästäisi.

Perussuomalaiset haluaa siirtää hiilineutraaliustavoitetta

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Tavion mukaan puolue vaatii hallitusta tarttumaan sen ehdotuksiin sähkönhinnan nousun hillitsemiseksi.

– Perussuomalaiset vaativat sähkön hintaan vaikuttavien verojen laskua. Vaadimme turpeen energiakäytön nopeaa lisäämistä ja mahdollistamista. Vaadimme ilmastohuuhaan pistämistä tauolle ja keskeyttämään päästökaupan, Tavio sanoo.

Tämän lisäksi perussuomalaiset vaatii muun muassa Tavion mukaan hiilineutraalisuustavoitetta siirrettäväksi vuodesta 2035 vuoteen 2050.

– Lisäksi turve tulee määritellä uusiutuvaksi, kuten Ruotsissa tehtiin, Tavio sanoo.

Tämän lisäksi perussuomalaiset vaatii Tavion mukaan hallitukselta eduskunnalle selvitystä siitä, miten hallitus toimi Uniper-sotkussa ja oliko hallitus toimintakykyinen pääministeri Sanna Marinin (sd.) juhlinnan takia.