Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viking Line paisutti liikevaihtoaan – matkojen kysyntä vahvaa

Viking Linen liikevoitto supistui huhti-kesäkuussa 10 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 12 miljoonasta eurosta. Sen sijaan liikevaihto paisui 141 miljoonaan euroon 47 miljoonasta eurosta.

Yhtiön mukaan matkojen kysyntä on ollut vahvaa koronakauden jälkeen. Vahva kysyntä on kompensoinut osittain korkeita energian hintoja.

– Tämä on ilahduttavaa, koska tulos on saavutettu polttoaineen hintojen kaksinkertaistumisesta huolimatta, kertoo toimitusjohtaja Jan Hanses tiedotteessa.

Hänen mukaansa Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on johtanut polttoainehintojen rajuun nousuun, mutta sillä on ollut vähäinen vaikutus matkustajamääriin.

Koko alkuvuosi oli Viking Linelle kaksijakoinen. Tammi-maaliskuu oli heikko, kun koronan omikronmuunnos levisi nopeasti yhteiskunnassa. Matkustajamäärät kääntyivät laskuun, ja ensimmäisen vuosineljänneksen tulos rysähti 18 miljoonaa euroa tappiolle.

– Vaikka ensimmäisen kvartaalin tulos oli heikko, toisella kvartaalilla tapahtuneen merkittävän parannuksen ansiosta vuoden alkupuoliskon tulosta voidaan pitää kaiken kaikkiaan tyydyttävänä, Hanses sanoo.

Viking Line antoi arvionsa tämä vuoden tuloksesta, kun aiemmin yhtiö on pidättäytynyt ohjeistuksesta geopoliittisen tilanteen vuoksi. Uuden arvion mukaan tilikauden 2022 liiketuloksesta tulee hieman heikompi kuin vuonna 2021.