Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS-gallup: Suhtautuminen Mariniin tämän vapaa-ajan ympärillä käydyn keskustelun jälkeen jakaa suomalaisia

Suhtautuminen pääministeri Sanna Mariniin (sd.) tämän vapaa-ajan vieton ympärillä käydyn keskustelun jälkeen jakaa suomalaisia, selviää Helsingin Sanomien teettämästä gallupista. Gallupin mukaan 46 prosenttia suomalaisista katsoi, ettei keskustelu ole vaikuttanut heidän käsitykseensä Marinista pääministerinä mitenkään. 42 prosenttia puolestaan katsoi, että heidän käsityksensä Marinista on huonontunut.

Yhdeksän prosenttia vastaajista oli puolestaan sitä mieltä, että heidän kuvansa Marinista oli parantunut.

Käsitykset ovat pysyneet muuttumattomina selvällä enemmistöllä SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajista. Entistä kielteisemmin Marinista ajattelee selvä enemmistö keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen kannattajista.

Kantar Public haastatteli kyselyä varten 1 043 ihmistä keskiviikon ja perjantain välisenä aikana. Tutkimuksen virhemarginaali on koko aineiston tasolla noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Oikeuskanslerille ja oikeusasiamiehelle lähes 40 kantelua

Pääministeri Marinin toiminnasta on tehty yhteensä 38 kantelua oikeuskanslerille ja eduskunnan oikeusasiamiehelle, kertoo Uutissuomalainen.

Oikeuskanslerinvirastoon oli perjantaihin mennessä jätetty 23 Marinin toimintaa koskevaa kantelua. Suurin osa kanteluista koskee Marinin vapaa-ajan toiminnan vaikutusta hänen työhönsä. Neljässä kantelun aiheena on lisäksi pääministerin virka-asunnon tilojen käyttö.

Eduskunnan oikeusasiamiehelle oli perjantaihin mennessä jätetty 15 kantelua Marinin vapaa-ajanvietosta.

Oikeuskansleri valvoo valtioneuvoston ja tasavallan presidentin toiminnan lainmukaisuutta. Eduskunnan oikeusasiamiehen tehtävä taas on muun muassa valvoa viranomaisten toimien laillisuutta.

Myös Marinin vapaa-ajanviettoa koskevasta uutisoinnista on kanneltu ahkerasti Julkisen sanan neuvostoon (JSN). Perjantaihin mennessä Marinin juhlimiskohua koskevia kanteluita oli tehty yhteensä 20.