Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko tässä kuluvan kesän ylinopeusennätys? – Mittarissa 216 kilometriä tunnissa, poliisi sai silti kiinni

Sisä-Suomen poliisi teki maanantaina 29. elokuuta alkuillasta liikennevalvontaa Pirkkalassa läntisellä ohitustiellä. Siviilimallisen poliisiauton ohitti kaksi huomattavaa ylinopeutta kulkenutta henkilöautoa, joista toiselle henkilöautolle saatiin mitattua 664 metrin mittausmatkalta keskinopeudeksi 216 km/h. Tieosuudella nopeusrajoitus on 100 km/h.

Poliisipartio sai 216 km/h kulkeneen henkilöauton pysäytetyksi ja samalla todettiin, että kuljettajan lisäksi autossa oli yksi matkustaja. Kuljettajana toiminut nuorehko mieskuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja asiasta kirjattiin rikosilmoitus.

Kuljettajan käyttämä ylinopeus ja olosuhteet huomioon ottaen teko on ollut omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa toisen hengelle tai terveydelle, ja siksi kuljettajaa on syytä epäillä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Rikoslain mukaan törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta voidaan tuomita tekijä vähintään 30 päiväsakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Toinen ylinopeutta kulkenut henkilöauto katosi liikennevirtaan eikä sitä saatu pysäytettyä eikä myöskään sen rekisteritunnusta saatu ylös.