Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Tanskalainen yökerhoketju varautuu piikityksiin metallinpaljastimilla myös Suomessa nuorten suosimissa Heidi's Bier Bareissa

Tanskalainen ravintola-alan yhtiö Rekom Group varautuu piikityksiin käyttämällä metallinpaljastimia ravintoloiden ovella myös Suomessa, kirjoittaa Yle.

Osassa yhtiön yökerhoista ja baareista käytetään metallinpaljastimia ovella ainakin Britanniassa ja Suomessa nuorten suosimissa Heidi's Bier Bareissa. Heidi´s Bier Bareja on Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä ja Porissa.

Helsingin aluepäällikkö Maria Chokomertin mukaan metallinpaljastimilla on ennaltaehkäisevä vaikutus sisään pyrkivään asiakaskuntaan.

– Heti sen jälkeen, kun niitä ruvettiin käyttämään, huomattiin iso ero sisälle tulevissa henkilöissä. Ei tule sellaisia, jotka olisivat tulossa aiheuttamaan ongelmia, Chokomert sanoo Ylelle.

Chokomertin mukaan yhtiö harkitsee ottavansa metallinpaljastimet käyttöön myös muissa yökerhoissa ja baareissa.

Keski-Euroopassa mystiset piikitykset yöelämässä ja tapahtumissa ovat olleet etenkin tämän ja viime vuoden ilmiö. Ylen mukaan pistosten syytä tai tekijöitä ei ole saatu selville eikä tiedossa ole, onko neuloilla pistetty ihmisiin huumeita tai mitään muutakaan. Suomessa on kaksi epäiltyä tapausta.