Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aktiiviset sotatoimet Ukrainassa päättyvät 7–9 viikon sisällä, arvioi virolainen tiedustelupomo – ei usko Ukrainan kykenevän vapauttamaan alueitaan täysin ennen konfliktin jäätymistä

Viron puolustusvoimien tiedustelukeskuksen komentaja, eversti Margo Grosberg uskoo taisteluiden Ukrainassa päättyvän 7–9 viikon kuluessa. Grosberg esitti arvionsa Viron puolustusministeriön tiedotustilaisuudessa perjantaina 2. syyskuuta. Asiasta uutisoi Viron yleisradioyhtiö ERR.

Grosberg totesi, että talven lähestyessä sekä Venäjän että Ukrainan ikkuna sotilaallisten operaatioiden toteuttamiseen kapenee.

– Riippuen siitä, milloin sää muuttuu huonoksi, jäljellä on 7–9 viikkoa taisteluiden päättymiseen. Siitä lähtien olemme tekemisissä samanlaisen "staattisen sodan" kanssa, kuin mitä on nähty Donetskissa ja Luhanskissa, Grosberg sanoi.

Grosbergin mukaan epätodennäköistä, että Ukrainan asevoimat pystyisivät vapauttamaan Venäjän miehittämiä alueitaan näin lyhyessä ajassa. Hän ei kutsuisi Ukrainan viime viikolla käynnistämää vastahyökkäystä Hersonissa "massahyökkäykseksi", ainakaan vielä, mutta hän totesi sen edenneen alueella.

Jos Ukrainan joukot saavuttavat Dnipro-joen, se poistaisi uhan siitä, että venäläisjoukot etenisivät kohti eteläistä Odessan satamakaupunkia, Grosberg arvioi. Hänen mukaansa jokea ylittävien venäläisjoukkojen kohtaamat ongelmat olisivat haitaksi myös Ukrainan joukoille, sillä hyökkäävän joukon menestyminen edellyttää kolminkertaista ylivoimaa vastustajaan nähden.