Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Israel myöntää al-Jazeeran toimittajan kuolleen todennäköisesti israelilaissotilaan luotiin

Israelin armeija myönsi ensimmäisen kerran maanantaina, että al-Jazeeran toimittaja Shireen Abu Akleh kuoli todennäköisesti israelilaisen sotilaan ampumaan luotiin.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Israelin armeijan lopullisessa tutkintaraportissa sanotaan, että palestiinalais-amerikkalaisen toimittajan kuolema aiheutui israelilaisesta luodista, vaikka armeija on kuukausien ajan sanonut, että tappavan laukaisun lähdettä oli mahdotonta määrittää.

Israelin armeijan mukaan israelilaissotilaat ampuivat Abu Aklehia kohti, sillä he luulivat toimittajaa palestiinalaiseksi militantiksi.

YK:n kesäkuisen tutkimuksen mukaan toimittajan kuoleman aikaan lähialueilla ei ollut todisteita aseellisten palestiinalaisten toiminnasta.

Abu Akleh kuoli 11. toukokuuta Jeninin pakolaisleirissä Länsirannalla, kun hän oli raportoimassa Israelin joukkojen ratsiasta. Hänellä oli yllään toimittajien käyttämä press-huomioliivi, luotiliivi ja kypärä.