Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Säteilyturvakeskus myönsi luvan Olkiluodon kolmosreaktorin tehon nostolle

Säteilyturvakeskus (STUK) on myöntänyt luvan Olkiluodon ydinvoimalaitoksen kolmosreaktorin tehon nostolle.

Luvan saatuaan Teollisuuden Voima (TVO) aikoo nostaa reaktorin tehon portaittain 60 prosentista täyteen 4 300 megawatin lämpötehoon.

Tehon noston aikana laitostoimittaja ja TVO varmistavat, että laitos toimii suunnitellusti myös suuremmilla tehoilla. Myös STUK valvoo tehon nostoa paikan päällä.

Säteilyturvakeskus hyväksyi lupahakemuksen tänään.

Säteilyturvakeskuksessa Olkiluodon kolmosreaktorin valvonnasta vastaava projektipäällikkö Essi Vanhanen sanoo tiedotteessa, että tähän asti tehdyt käyttöönottokokeet ja selvitykset ovat osoittaneet, että kolmosreaktori on toiminut turvallisesti ja laitoksen tehon nostoa voi jatkaa koekäyttösuunnitelman mukaisesti.

Kolmosreaktorin taival on ollut pitkä ja kivinen

Tämänhetkisen tiedon mukaan kolmosreaktorin säännöllisen sähköntuotannon on tarkoitus alkaa tämän vuoden joulukuussa. Aiemmin suunnitelmissa oli, että tuotanto alkaisi jo tässä kuussa.

Olkiluodon kolmosreaktori alkoi tuottaa sähköä valtakunnan verkkoon maaliskuussa. Maaliskuussa odotus oli, että säännöllinen sähköntuotanto olisi alkanut heinäkuussa.

Kun säännöllinen sähköntuotanto alkaa, tuottaa OL3 noin 14 prosenttia Suomen sähkön kokonaiskulutuksesta.

Alun perin yksikön piti valmistua vuonna 2009.