Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

BBC: Elisabetin tilasta huolestuneita kerääntyi Buckinghamin palatsin edustalle: "Ainoa kuningatar, joka meillä on ollut koko elämäni aikana"

BBC:n mukaan Buckinghamin palatsin edustalle kerääntyi torstai-iltapäivällä kuningatar Elisabetin terveydentilasta huolestuneita ihmisiä. Torstaina uutisoitiin, että 96-vuotiaan kuningattaren terveys horjuu ja joidenkin arvioiden tilanteen voidaan päätellä olevan vakava. Kuningatar on tällä hetkellä lääkärien tarkkailtavana Balmoralin linnassa Skotlannissa.

BBC:n haastattelemat Sue ja Andy Alderman olivat tulleet Buckinghamin palatsin edustalle kuultuaan uutiset kuningattaren heikentyneestä terveydestä. He kertoivat olevansa järkyttyneitä uutisista, mutta ajatelleensa kuningattaren näyttäneen hauraalta aina prinssi Philipin kuolemasta saakka.

Australialaiset Pam Fleming ja Kim Tierney kuulivat uutisen ollessaan turistikierroksella palatsissa.

– Hän on ainoa kuningatar, joka meillä on ollut koko elämäni aikana. Hän on ihastuttava lady. Tämä on suuri shokki, Fleming kertoi BBC:n toimittajalle itkien.

Myös journalisteja, valokuvaajia ja kameraryhmiä eri puolilta maailmaa on kerääntynyt Buckinghamin palatsin ulkopuolelle. Muutama kuukausi sitten kuningatar vilkutti palatsin parvekkeelta Jubilee-juhlan yhteydessä.