Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin Suomen valtiojohto ja poliitikot reagoivat kuningatar Elisabetin kuolemaan – Niinistö: "Hänen velvollisuudentuntonsa ja omistautumisensa palvelukselleen ovat esimerkki meille kaikille"

Suomalaiset poliitikot ovat esittäneet sosiaalisessa mediassa surunvalittelujaan Englannin kuningatar Elisabetin poismenon vuoksi.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo Twitterissä olevansa syvästi surullinen kuningattaren menehtymisen vuoksi.

– 70 vuotta kestäneen valtakautensa aikana hän todisti ja muovasi historiaa tavalla, johon harvat ovat pystyneet. Hänen velvollisuudentuntonsa ja omistautumisensa palvelukselleen ovat esimerkki meille kaikille, Niinistö twiittaa.

Myös pääministeri Sanna Marin twiittaa surunvalittelunsa kuningattaren poismenon johdosta.

– Ajatuksemme ovat Hänen Majesteettinsa Kuningatar Elisabet toisen perheen luona.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra toteaa Elisabetin edustaneen jatkuvuutta.

– Hän hallitsi ja palveli kuningaskuntaa seitsemällä vuosikymmenellä, viidentoista pääministerin aikana, Churchillistä Trussiin, todetaan Purran twiitissä.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo toteaa maailman muuttuneen kuningattaren aikana.

– Glasgown ilmastokokouksen aikana hän sanoi: "Historia on osoittanut, että kun kansakunnat tulevat yhteen yhteisellä asialla, aina on tilaa toivolle. Inspiroivat sanat on hyvä muistaa, Ohisalo twiittaa.

– Suru-uutinen Britanniasta, kuningatar Elisabeth II on kuollut. Pitkä aikakausi on päättynyt, rauha hänen muistolleen, twiittaa Kokoomuksen Petteri Orpo.

– Suren syvästi kuultuani Hänen Majesteettinsa, kuningatar Elisabet II:n kuolemasta, twiittaa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.