Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Canterburyn arkkipiispa: Kuningatar sai ihmiset tuntemaan itsensä erityisiksi

Edesmenneellä kuningatar Elisabetilla oli kyky saada ihmiset tuntemaan itsensä erityisiksi, sanoi Canterburyn arkkipiispa Justin Welby yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa.

– Hän osallistui satoihin tapahtumiin joka vuosi. Hänellä oli kyky – ja tämä kulkee suvussa, voin sanoa samoin Hänen Majesteetistaan – olla täpötäydessä huoneessa tai kävellä ruuhkaisella kadulla, ja jokainen, jonka kanssa hän puhui, tunsi olevansa paikan ainoa henkilö, Welby kertasi.

– Hän ei koskaan vilkuillut heidän olkapäidensä yli nähdäkseen, oliko jossain joku kiinnostavampi henkilö. Jokainen sai hänen huomionsa, arkkipiispa jatkoi.

Welbyn mukaan kuningatar osasi tarvittaessa myös pitää asiat omana tietonaan.

– Olen kuullut erään entisen pääministerin sanovan, että maailmassa on vain yksi ihminen, jolle hän voi puhua ja sanoa täsmälleen, mitä ajatteli ja tunsi ja olla sataprosenttisen varma, että asia ei leviä eteenpäin.

Canterburyn arkkipiispan sivuilla julkaistussa lausunnossa Welby muisteli myös kuningattaren kansakuntaa yhdistävää työtä koronaviruspandemian aikana.

– Edesmennyt kuningatar puhui koskettavasti valosta, joTa mikään pimeys ei voita. Ja niin hän on tehnyt aikaisemminkin, muistuttaen meitä syvimmästä olemuksestamme: olemme ihmisiä, joita ohjaa toivo ja jotka välittävät toisistaan.

– Vieläpä surressaan rakastetun aviomiehensä, prinssi Philipin, poismenoa, saimme jälleen uuden todisteen hänen rohkeudestaan, kestävyydestään ja halustaan panna muiden tarpeet omiensa edelle, arkkipiispa kirjoitti.