Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

18-vuotiaalle naiselle yli neljä vuotta vankeutta Kuopiossa – puukotti tuttavaansa selkään ja vierasta miestä kasvoihin

Toista naista puukottanut nuori nainen tuomittiin yli neljän vuoden vankeuteen Pohjois-Savon käräjäoikeudessa perjantaina. Syyttäjä vaati naiselle rangaistusta murhan yrityksestä, mutta käräjäoikeuden mukaan kyseessä oli tapon yritys.

Tuomittu saapui tammikuun lopulla tuttavansa luokse Kuopion Haapaniemelle alaikäisen tytön kanssa. Asunnossa hän löi yllättäen tuttavaansa veitsellä selkään ja yritti sen jälkeen vielä iskeä etupuolelta uudelleen. Veitseniskut osuivat uhrin käsiin.

Veriteon jälkeen nainen ja tyttö lähtivät asunnosta. Rappukäytävään tuli toisessa asunnossa asunut mies, jota nainen löi veitsellä kasvoihin. Tämän jälkeen nainen ja tyttö nousivat bussiin, jossa he ärsyyntyivät kahden nuoren pojan käytöksestä. Nainen otti veitsen esiin ja heilutti sitä toisen pojan suuntaan.

Tuomiosta ilmenee, että tapon yrityksen taustalla oli mahdollisesti kostonhalu. Rikoksen uhrin asunnolle mentäessä tuomittu oli vahvasti päihtyneenä puhunut siitä, että uhri oli suhtautunut epäkunnioittavasti entiseen poikaystäväänsä ja kohdellut tätä huonosti.

Käräjäoikeuden mukaan Alisa Qifen Kärkkäinen, 18, syyllistyi tapon yritykseen, törkeään pahoinpitelyyn ja kahteen laittomaan uhkaukseen. Hänet tuomittiin neljän vuoden ja yhden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Kärkkäisen seurassa ollut, tekoaikaan 16-vuotias tyttö syyllistyi käräjäoikeuden mukaan nuorena henkilönä avunantoon tapon yritykseen. Hänet tuomittiin seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Tuomion mukaan hän ei ollut asunnolla varoittanut muita paikalla olleita eikä estellyt Kärkkäistä, vaan päin vastoin myötäillyt tätä ja panetellut tämän kanssa puukotuksen uhriksi joutunutta naista.